Vaka Sayısının En Çok Arttığı İller Açıklandı! Dikkat Edilmesi Gereken İller

Vaka Sayısının En Çok Arttığı İller Açıklandı! Dikkat Edilmesi Gereken İller

Vaka Sayısının En çok arttığı iller açıklandı. Açıklanan iller ne oranda artış gösterdi detaylar haberimizde paylaşıldı.

Sağlık Bakanı sosyal medya adresinden paylaştığı verilerde geçen hafta olan vaka sayılarında en çok artan vaka sayıların ve azalan verileri paylaştı. Oluşan verilerde dikkat edilmesi gereken illeri de belli oldu. Paylaşılan veriler konumuzda detaylı olarak paylaşıldı.

Vaka Sayısı En Çok İller

Salgın dönemi boyunca sosyal medya üzerinden bilgilendirmelerini her gün devam ettiren Sağlık Bakan Fahrettin Koca yeni bilgilendirmeyle birlikte en riskli 5 il ve vakaların en az azaldığı illeri açıklamış oldu. Alınan verilerde bir haftada 100.000 nüfusta görülen vaka sayısı olarak değerlendirmeler yapılıyor.

Tabloya göre en çok vaka sayısı artışı %68 artış ile Bilecik yer alıyor. İkinci ilimiz ise %52 artış ile Erzincan yer alırken, Kilis %47 artışla üçüncü sıra, Uşak %31 ile dördüncü sıra ve Çanakkale %30.57 ile beşinci sırada yer alıyor.

Vaka Sayısı Azalan İller

İkinci paylaşım olarak vaka sayılarının en çok azaldığı illerde paylaşıldı. Birinci sırada Bitlis %49,53 azalma yaşayarak birinci sırayı aldı. İkinci sırada Mardin %38.20 azalma yaşanırken, Kastamonu üçüncü sırada %36.79 oranla birlikte Yalova %36,73 ile dördüncü olurken son olarak Bingöl %26,66 beşinci sırada yer alıyor.

Koronavirüs Tedbirleri Verilere Göre Belirlenecek

Koronavirüs tedbirleri alınması konusu gelişmeler yaşanıyor. İllere göre alınan puanlama sistemiyle gidiliyor. Bu durumun önemi oldukça fazla ve vatandaşların daha fazla tedbirli olması bekleniyor. Olunan tedbirler sayesinde şehrin rahatlaması ve normalleşmesi olacak. Normalleşme sürecine girmesiyle birlikte esnaflarda en azından dükkanları açıp belli gelir edebilecek. Bu yüzden alınan tedbirlerin kişilerin yapması gereken maske kullanımı, sosyal mesafe ve dezenfektan kullanımı dikkatle yapılması gerekiyor.

 Ayrıca bir ortamda fazla kalmaması gerekiyor. Bulunan vakitle birlikte dışarda geçirilen vaktin azalma yaşanması gerekiyor. Kişiler el temasında bulunmaması da önemli konum olmuş durumda. Ayrıca tatil yerleri gibi olan eğlence mekanlarından uzak durulması gerekiyor. Ülkemizde bu durum ile ilgili birçok video geliyor. Bu durum oldukça üzücü olsa da cezaların bu tür yapan kişilere gelmesi gerekiyor. Bu tür yaptırımların çoğalması an meselesi olarak görülüyor.