Doktor Mehmet Ceyhan’dan 10 İl İçin Aşı Uyarısı! En Korktuğumuz Şey Tetanoz!

Doktor Mehmet Ceyhan’dan 10 İl İçin Aşı Uyarısı! En Korktuğumuz Şey Tetanoz!

Türkiye’nin önemli uzmanlarından Prof. Dr. Mehmet Ceyhan deprem bölgeleri için aşı uyarısı yaptı. 10 il için özellikle tetanoz ve kuduz gibi salgın hastalıklara işaret eden doktor Mehmet Ceyhan Sağlık Bakanlığı’na seslendi.

Türkiye’nin önemli uzmanlarından Prof. Dr. Mehmet Ceyhan deprem bölgeleri için aşı uyarısı yaptı. 10 il için özellikle tetanoz ve kuduz gibi salgın hastalıklara işaret eden doktor Mehmet Ceyhan Sağlık Bakanlığı’na seslenerek depremzedelere ve arama kurtarma ekiplerine acil aşı yapılmalı dedi.

 

Depremlerin üzerinden 1 hafta geçti, soğuk hava şartlarına rağmen bazı deprem bölgelerinde cesetler kokmaya başladı. Prof. Dr. Mehmet Ceyhan 10 ilde ortaya çıkabilecek salgın hastalıklara dikkat çekerek vatandaşlara tetanoz, difteri ve Hepatit B aşısının acil yapılması gerektiğini belirtti.

 

Mehmet Ceyhan, “Aç kalıp cesetleri parçalayan kemirgenler daha sonra insanları ısıracak. Kemirgen ısırdığı zaman antibakteriyel tedavi var. Köpekler ısırırsa kuduz tedavisi başlar. Ne yapıp edip kuduz aşısını temin etmeleri lazım. En çok korktuğumuz şeylerden biri de tetanoz. Enkazdan yaralı çıkan vatandaşlara ve arama kurtarma ekiplerinin tamamına tetanoz aşısı yapılmalı. Tetanozun en çok bulaştığı yerler toprak, çimento ve özellikle demir… Oradaki insanların canı yanıyor ve aşı düşünecek hali yok. Bunu Sağlık Bakanlığı’nın düşünmesi lazım” dedi.