TOGG Yaptığı Yatırımlarla Yeni Rakibi Volvo XC40 Recharge Karşısına Aldı!

TOGG Yaptığı Yatırımlarla Yeni Rakibi Volvo XC40 Recharge Karşısına Aldı!

Türkiye’de teknolojik gelişmeler ilerledikçe elektronik araç rekabeti de kızışmaya başlıyor. Benzinli ve dizel araçların yerini yerli ve çevreci elektrikli otomobiller alıyor. Dolar kurundaki hareketlenme, vatandaşları da elektrikli araç almak zorunda bırakıyor. Bu hareketlenmeden zarar görmek istemeyenler için tasarlanan yerli üretim TOGG’un son rakibi belli oldu.

Bu yılın sonlarına doğru piyasaya çıkması ve 2023 yılında yollarda olması planlanan Türkiye’nin ilk yerli otomobili TOGG’un son rakibi Volvo XC40 Recharge oldu. Araç, Türkiye piyasasında şimdiden satılığa çıkarıldı. Tek donanım paketiyle müşterisine sunulan aracın Türkiye fiyatı ve özellikleri de belli oldu.

Volvo XC40 Recharge’ın Donanım Özellikleri Belli Oldu!

2022 yılının ilk sürprizi, ünlü otomobil devi Volvo’dan geldi. Volvo, dünya çapında en beğenilen tam elektrikli SUV araç modeli XC40 Recharge modelini Türkiye’de satışa sunmaya başladı. TOGG için en iddialı rakiplerden biri olan model, CMA platformu üzerinden geliştirildi. Ana seriye göre farklılıkları olan araçta ızgara bölümünün olmadığı bildirildi. Araç, alışılagelmiş Volva heybetini yansıtıyor olsa da iç kısımda çok sade bir tasarım var. Ayrıca XC40 Recharge modelinde iç kısımda bir bilgi-eğlence ekranının olduğu da aktarılan bilgiler arasında yer aldı.

Volvo XC40 Recharge Modelinin Fiyatı Ne Kadar?

Tek donanım paketi olarak satışa sunulan Volvo XC40 Recharge’ın anahtar teslim bedeli, 1 milyon 274 bin lira olarak açıklandı. Araç, şu an için ülkemizdeki en pahalı elektrikli araçlar skalasında yer alıyor. Fakat benzin ve mazot giderlerinde tasarruf sağlaması, alıcısına ekonomik olarak kolaylık sağlayacağını da gösteriyor.