İkramiye Tutarı Meclisten Onaylandı! İkramiye Tutarlarının Yatacağı Tarih Belli Oldu!

İkramiye Tutarı Meclisten Onaylandı! İkramiye Tutarlarının Yatacağı Tarih Belli Oldu!

Emeklilerin bayram ikramiyeleri yüzde 50 artışla 3 bin liraya çıktı. Dul ve yetimler de ödemelerden faydalanacak. İkramiyeler, Ramazan ve Kurban Bayramı'na özel belirlenen tarihlerde verilecek.

Yaklaşık 16 milyon emekli, heyecanla bekledikleri bayram ikramiyelerine dair sevindirici bir haber aldı. İkramiyelerde yapılan düzenlemeyle, ödemelerde yüzde 50'lik bir artış gerçekleşti. Bu artışla birlikte, daha önce 2 bin lira olarak uygulanan ikramiye miktarı, 3 bin liraya çıkarıldı. Ayrıca, Meclis tarafından yapılan düzenleme ile dul ve ölüm aylığı alanların ikramiye tutarları da belirlendi.

Öne Çıkan Tarihler: Ramazan ve Kurban Bayramı

Bu yıl Ramazan Bayramı, 10 Nisan tarihinde başlayacak. Bu durumda, ikramiyelerin ödeme tarihleri de belirlenmiş oldu. Ödeme tarihleri için 1-9 Nisan tarihleri arasının ön plana çıktığı görülüyor. Öte yandan, Kurban Bayramı ise 16 Haziran'da başlayacak. Kurban Bayramı ikramiyelerinin ise 10-15 Haziran tarihleri arasında ödenmesi bekleniyor.

Dul ve Yetimlerin Alacakları Ödemeler

Dul ve yetimler de bu artıştan nasibini alacaklar. İkramiyelere yapılacak ödemelerde ciddi bir artış gözlemleniyor. Bu kapsamda, vefat eden eşinin emekli aylığının yüzde 50'si oranında dul aylığı bağlanmış olan kişilere bayram başına bin 500 lira ödenecek. Yüzde 25'i bağlanmış olan çocuklara ise 750 lira ödeme yapılacak.

Eşi vefat etmiş, herhangi bir işte çalışmayan ve kendi sigortalılığı nedeniyle gelir veya aylık almayanlar, aylık oranları yüzde 75 olduğundan 2 bin 250 lira ikramiye alacaklar.

Sürekli İş Göremezlik Ödeneği Alanların Durumu

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; iş kazası ve meslek hastalığı nedeniyle sürekli iş göremezlik geliri alanlara, gelir bağlanmasına esas olan sürekli iş göremezlik derecesi oranında ikramiye ödeniyor. Meslekte kazanma gücü kaybı oranı yüzde 25 olanlara 750 lira, yüzde 45 olanlara ise bin 350 lira ikramiye verilecek.

İkramiyeler Ne Zaman Alınabilecek?

Emeklilik başvurusu yapanlar, takip eden ayın başından itibaren aylık almaya başlayabilirler. Nisan ayına denk gelen Ramazan Bayramı ikramiyesinden, Mart ayının sonuna kadar aylık başvurusu yapanlar da faydalanabilecekler.

Kurban Bayramı ikramiyesi ise Haziran ayına denk geliyor. Mart ayından sonra ancak Mayıs ayı sonuna kadar aylık başvurusunda bulunanların alacağı ilk ikramiye, Kurban Bayramı ikramiyesi olacak. Haziran ve sonrasında aylık başvurusu yapanlar ise önümüzdeki yıl bayram ikramiyelerini almaya başlayacaklar.