Şart Mart Yok! Esnafa Destek Ödemesi Veriliyor!

Şart Mart Yok! Esnafa Destek Ödemesi Veriliyor!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, esnaf ve sanatkârlara yönelik finansman destek kredisini 650 bin liradan 750 bin liraya çıkardı. Yeni düzenleme ile esnafın işletme kredisi alma imkanı arttı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) finansman destek kredisinin 650 bin liradan 750 bin liraya çıkarıldığını duyurdu.

Esnaf ve Sanatkârlara Destek Artıyor

Bakan Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Bakanlık bünyesinde faaliyet gösteren kredi ve kefalet kooperatifleri aracılığıyla esnaf ve sanatkârlara Halkbank'tan sağlanan genel işletme kredilerinde şahıs üst limitinin 650 bin liradan 750 bin liraya çıkarıldığını belirtti. Ayrıca, esnaf ve sanatkârların yeni kredi başvurularında mevcut kredilerini kapatma şartının da aranmayacağını vurguladı.

Esnaf ve Sanatkârların Talepleri Karşılanıyor

Bolat, "Ticaret erbabımızın bu önemli taleplerini karşılamış olmanın memnuniyeti içerisindeyiz. Tüm esnaf ve sanatkârlarımıza hayırlı olsun" dedi.

Bu hamle, Türkiye'deki esnaf ve sanatkârların finansal destek açısından daha güçlü bir konuma gelmelerine olanak sağlayacak. Ticaret Bakanlığı'nın bu adımı, ekonomik olarak zor zamanlarda esnafın yanında olduğunu gösteriyor.