Yıllık gelir vergisi beyannamesi vermeyen yandı! Detaylar az önce geldi!

Yıllık gelir vergisi beyannamesi vermeyen yandı! Detaylar az önce geldi!

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), 2023 yılı gelir vergisi beyannamelerinin elektronik olarak 1 Nisan Pazartesi gününe kadar gönderilmesini hatırlattı. Hazır Beyan Sistemi, mükelleflere kolaylık sağlıyor. İki eşit taksitte ödeme imkanı sunuluyor.

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından yapılan duyuru, ticari, zirai ve mesleki faaliyetlerinden dolayı gerçek usulde vergilendirilen gelir vergisi mükelleflerinin 2023 yılına ait beyannamelerini 1 Nisan Pazartesi gününe kadar elektronik ortamda göndermeleri gerektiğini hatırlattı.

Hazır Beyan Sistemiyle Kolaylık

Geliri sadece ücret, kira, menkul sermaye iradı veya diğer kazanç ve iratlardan oluşan mükellefler için yıllık gelir vergisi beyannamelerini, "Dijital Vergi Dairesi (Hazır Beyan Sistemi)" üzerinden kolay ve güvenli bir şekilde verebilecekleri belirtildi.

İki Eşit Taksitte Ödeme İmkanı

Geçen yıla ait gelirler üzerinden hesaplanan gelir vergisinin mart ve temmuz aylarında iki eşit taksitte ödenmesi gerektiği vurgulandı.

Rehberler ve Broşürler Kullanıma Sunuldu

Mükelleflerin beyanname doldururken yardımcı olması amacıyla gelir unsurlarına yönelik rehberler, broşürler ve infografiklerin Başkanlık tarafından hazırlandığı ve kullanıma sunulduğu bildirildi.