Son Dakika: Bakan Asgari Ücret İçin İlk Kez Net Konuştu! 2023 Asgari Ücreti Açıklandı mı?

Son Dakika: Bakan Asgari Ücret İçin İlk Kez Net Konuştu! 2023 Asgari Ücreti Açıklandı mı?

Asgari ücret kaç TL olacak diye beklenirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den açıklama geldi. Bakan'a göre asgari ücret kaç TL olacak? %40 veya %50'lik zamla birlikte 2023 asgari net ücretin kaç TL'ye ulaşacağına ilişkin bilgiler verildi.

Asgari ücret için geri sayım sürerken Bakan Vedat Bilgin'den gelen açıklama dikkat çekti. Bakan, milyonlarca çalışanın beklediği ve aynı zamanda işverenin de takip ettiği toplantılara istinaden önemli ifadelerde bulundu.

Asgari Ücret Kaç TL Olacak?

Asgari ücret için konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin: "Ümit ediyorum hem işçilerimizin beklentilerini hem de işverenlerimizin ödeyebileceği bir sınırdaki bir beklentiyi gerçekleştirmiş oluruz. Yanında eleman çalıştıran esnafa da sordum doğrudan doğruya çalışan çocuklara da sordum. Tabi çalışanların daha fazla beklentileri var. Esnafta ödeyebileceğimiz bir şey yapın iş yerimiz açık kalsın diyor. Biz burada enflasyonist ortamda Türkiye'nin çalışanlarının rahat edebileceği rahat nefes alabileceği enflasyonun baskısından kurtulmayı hissettikleri bir rakam olmasını ümit ediyorum." açıklamasını yaptı.

Asgari Ücrete %40 Zam

Eğer asgari ücrete %40 oranında zam gelir ise net maaş 5500 TL'den 7700 TL'ye yükselecek. Bununla birlikte emekli maaşı ve memur maaşında da değişiklik beklenecek.

Asgari Maaşa %50 Zam

Eğer asgari ücretlilere yapılacak zam %50'yi bulursa 5500 TL net ücret yerine artık 8250 TL ödeme yapılacak.