Resmi Açıklama Geldi! Tüm Zamlar İptal Edildi..

Resmi Açıklama Geldi! Tüm Zamlar İptal Edildi..

İBB'nin almış olduğu zam kararı iptal edildi. Öğrencilerin de dahil olduğu %40'lık zam kararına iptal teklifi İBB Başkanı İmamoğlu tarafından veto edilmişti. Şimdi ise yeni gelen açıklama sonrasında bu karara ilişkin çeşitli detaylara değinildi. İşte öğrenciler için alınan zam iptali kararı ve fazlası haberimizde yer alıyor.

İstanbul Büyükşehir (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi'ne ait güncel gelişmelerle beraber %40'lık zammın iptal edildiği duyuruldu. Özellikle de bu haber en çok öğrencileri ilgilendiriyor. Ulaşıma yapılan %40'lık zam iptal edildi. Daha önce İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun veto ettiği iptal kararı yeniden Belediye Meclisi'nden geçti. Bu sefer veto hakkı kalmadı ve kabul edilmiş oldu.

Tevfik Göksu Açıklama Yaptı!

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, yaptığı açıklamada "İBB Başkanı veto etmişti, bizler ısrar kararla meclisimizden tekrar geçirdik. Öğrenci abonmanlarına yapılan yüzde 40 zammın geri alınarak İETT’nin sübvanse edilmesi teklifimizi İBB AK Parti ve MHP Grupları olarak meclisimizde kabul ettik. İstanbullu öğrencilerimize hayırlı olsun" sözlerine değindi. Dolayısıyla güncel açıklamaya göre zam kararı da iptal edilmiş oldu.

Akaryakıt Fiyatlarından Ötürü Zamlanmıştı

Öte yandan ulaşıma gelen zammın temel nedeni akaryakıt fiyatlarının yükselmesi ile bağlantılıydı. Brent varil petrol fiyatı arttıkça ulaşıma da zam yansıyordu. Şimdi ise öğrenciler için bu durum geçerli olmayacak.