Memur ve Emekli Maaşlarına 2023'de Gelecek Olan Zam Oranı Belli Oldu!

Memur ve Emekli Maaşlarına 2023'de Gelecek Olan Zam Oranı Belli Oldu!

Memur ve emekli maaşlarına gelmesi planlanan zamla ilgili neler biliyoruz? Güncel gelişmeler yanıt bulacak. Yüzdelik olarak emekli ve memurun alacağı maaş artışına yönelik bazı ifadelere yer verildi. Şimdi ise yaşanan güncel gelişmeleri sizlerle paylaşacağız ve 2023 maaş zammı hakkında konuşacağız.

Memur ve emekli maaşındaki son durumla ilgili çeşitli ifadelere yer verilmekte. Öyle ki 2023 yılı için çeşitli tahminler paylaşılıyor. Ancak genel itibarıyla resmi karar için Aralık ayının beklendiği de bir gerçek. Dolayısıyla TCMB'nin enflasyon beklentisi de büyük öneme sahip. Bu beklentiye göre yorum yapılır ise emekli ve memur maaşlarında ne gibi gelişmeler bizleri bekliyor olacak hep birlikte göreceğiz.

Emekli Oldukça Heyecanlı!

Emekliler, bir süredir maaşlarına zam bekliyor. Artan hayat pahalılığı neticesinde geçinmekte zorluk çektiğini belirtenler, Aralık ayını iple çekmekte. Bu noktada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önemli açıklamaları da bulunmakta. Emekli, memur ve asgari ücretlilerin enflasyon altına ezdirilmeyeceğine yönelik ifadeler büyük dikkat çekmişti.

Maaşlara %67 Zam Gelir mi?

Emekli ve memurun maaşın en az gelebilecek zam olarak %67 tahmininde bulunuluyor. Dolayısıyla gelinen noktada bizleri başka hangi detayların beklediğine yönelik ifadelere yer vereceğiz. Son zamanlara damgasını vuran bu gelişme neticesinde hükümetten gelecek açıklama gözler önüne serilecek.