EYT'li Olanları Sevindiren Haber! Bu Şartlar Tamamsa Hemen Emekli Olabileceksiniz.

EYT'li Olanları Sevindiren Haber! Bu Şartlar Tamamsa Hemen Emekli Olabileceksiniz.

Hazırlanan EYT düzenlemesinde yeni bir formül ortaya atıldı. Hükümetin çalışmalarında ortaya çıkan EYT formülü büyük ses getirecek. Emeklilikte aranan şartların iyice artırılması bekleniyor. 1999 yılı öncesi sigorta girişli emekliler bu habere çok şaşıracak. Milyonlara sevindiren haber verildi.

EYT'lileri yakından ilgilendiren bir gelişme daha yaşandı. Öyle ki artık erken yaşta emekli olabilmeleri için yeni formüller öne sürülecek. Bu formüllerden bir tanesi açıklandı. Peki ya EYT'liler bekledikleri fırsatları elde edebilecek mi? Öne sunulan şartlar değerlendiriliyor. Hükümetin bu konudaki çalışmaları henüz sona ermiş değil. Fakat formüllere göz atıldığında oldukça farklı bir çalışmanın olacağını görmekteyiz.

Yeni Prim Şartı Geliyor!

Sigorta primin erkekler için 9000 kadınlar için ise 7200 gün prim şartı gelecek. Bu da erkeklerde 25 yıl kadınlarda ise 20 yıllık çalışma şartı anlamına gelmekte. Böyle bir prim günü şartının konulması halinde EYT'lilerin emekli olabileceklerine yönelik ifadeler yer aldı. Hazırlanan yasada ne zaman sona gelinecek merak edildi.

Milyonlara Mutlu Haber Verilecek!

Çalışmaların sonlanmasıyla birlikte yaz aylarında EYT'lilere mutlu haberin verilmesi bekleniyor. Böylelikle hem emekli olabilecekler hem de uzun zamandır bekledikleri maaşı alabilecekler. Ancak çeşitli şartların yerine getirilmesi isteneceği için yine de herkesin aynı anda emekli olması biraz zor gibi gözüküyor.