Emeklilerin Maaş Farkı Ödemeleri Başladı! Resmi Açıklama Geldi!

Emeklilerin Maaş Farkı Ödemeleri Başladı! Resmi Açıklama Geldi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, harp ve vazife malullerine yapılacak 2022 yılı ek ödeme ile emekli, dul, yetim aylığı gibi farklı alanlarda yapılması planlanan Ocak ayı zam farklılıklarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Milyonlarca emeklinin beklediği tarih sonunda açıklandı. Herkes gözünü maaş farklarının yatacağı tarihe çevirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ından yapılan açıklamaya göre emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim olarak nitelendirilen 2 buçuk milyon kişinin Ocak ayı maaş farkları PTT şubelerine veya maaş aldıkları şubelere yatırılacaktı. Bunun üzerine bakanlık, zam farkları için net tarih verdi. İşte Ocak ayı emekli maaş farklarının yatacağı tarih.

Emeklilerin Maaş Farkları Yatırılmaya Başlanıyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, emekli aylıkları için yeni yılla birlikte zam farklarının ödeneceği müjdesini vermişti. Bakanlık resmi hesabından yaptığı açıklamada ödemelerin 27 Ocak yani bugün itibarıyla yapılacağını duyurdu. Yapılacak fark ödemesinin ise toplamda 3 milyar 348 milyon lirayı bulacağını açıkladı.

Harp ve Vazife Malulleri İçin Yapılacak Ödemenin Tarihi de Açıklandı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, yapılan açıklamada harp ve vafize malullerini de unutmadı. 59 bin harp ve vafize malulü için maluliyet derecesine göre yılın en geç ilk üç ayı içerisinde ödeme yapılacağını duyurmuştu. Son gelen bilgilere göre hak sahiplerinin emekli vatandaşlarla birlikte 27 Ocak tarihinden itibaren maaş farklarını alabilecekleri duyuruldu.