Elektrik Faturası Yardımı Nasıl Alınır? Devletten 216 TL'ye Kadar Ödeme!

Elektrik Faturası Yardımı Nasıl Alınır? Devletten 216 TL'ye Kadar Ödeme!

Elektrik faturasını devletin ödemesini ister misiniz? Sağlanan desteklerde devletin 2019 yılından beri bazı vatandaşlara elektrik yardımı sağladığı biliniyor. Dolayısıyla elektrik faturasındaki destekle birlikte merak edilenler ortaya çıktı. İşte elektrikteki güncel gelişmeler ve dahası haberimizde...

Devletin sağladığı elektrik faturası yardımına ilişkin merak edilenler yanıt buluyor. Pek çok kişinin faydalanmak istediği ve bu nedenle sorduğu fatura desteği ile ilgili güncel bilgiler verildi. Öte yandan dar gelirliler için oldukça önemli olan fatura desteğiyle ilgili bilinmeyenler de paylaşıldı. Artan elektrik faturalarının tamamını veya önemli bir kısmının devlet tarafından ödenmesini istiyorsanız bu şartları karşılamanız gerekmektedir.

Elektrik Faturası Destek Şartları!

Hanedeki kişi başı gelirin asgari ücretin üçte birinden daha düşük olması gerekiyor. Yani ailenizdeki kişi başı aylık gelirin 1883 TL'den daha düşük olması gerekmekte. Dolayısıyla bu şartı karşılayan hanelerin başvuru yapmaları halinde elektrik faturasına destek sağlanacaktır.

Elektrik Faturasında İndirim Listesi

Elektrik faturası için sağlanacak destekte ailedeki kişi sayısı ile kilovatsaatlik destek imkanı verilecek. Aşağıdaki listeye dikkat ederseniz sağlanacak yardım hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

  •  1-2 kişilik hanelere aylık 75 kilovatsaat (108 lira).
  • 3 kişilik hanelere aylık 100 kilovatsaat (144 lira).
  • 4 kişilik hanelere aylık 125 kilovatsaat (180 lira).
  • 5 veya daha fazla hanelere aylık 150 kilovatsaat (216 lira).