Ekmek Fiyatı 10TL Olabilir! Üzücü Açıklama Geldi!

Ekmek Fiyatı 10TL Olabilir! Üzücü Açıklama Geldi!

Ekmek fiyatları aldı başını gitti. 100 gram ekmeğin fiyatı 5 TL olunca herkes isyan etti. İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı'ndan gelen açıklama ise şaşırttı. Ekmek fiyatı 10 TL'ye kadar çıkacak mı? Artık lüks haline gelen ekmekteki son dakika gelişmelerini aktarıyoruz.

Rize'de 5 TL'den satışına başlanan ekmekten sonra İstanbul'da da 100 gram ekmeğin fiyatı 5 TL olarak belirlendi. Dolayısıyla artık ekmekler 5 TL üzerinden satışa sunulacak. Resmi olmayan zamlarla birlikte ekmek satışlarının bu fiyat üzerinden gerçekleşeceği belirtiliyor. Tüm bunlarla birlikte İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin önemli açıklamalara yer verdi. Yakında ekmeğin daha da pahalıya satılabileceğinin sinyalini vermesi dikkat çekiyor.

Fırıncı Zarar mı Ediyor?

İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, açıklamasında “Fırıncı esnafı zor durumda ve ayakta kalabilmesi için üretmek zorunda. Biz de esnaf olarak, fahiş fiyata ekmek satmak istemeyiz. Ancak son bir yılda elektrik, doğal gaz, su, işçi maaşları, yani girdi maliyetlerimiz çok arttı. Bazı kalemlerdeki artış yüzde 300’ü geçti” ifadesine yer verdi. Dolayısıyla ekmek fiyatlarının daha fazla zamlanma ihtimali gözler önüne serildi.

Ekmek 10 TL Olur mu?

Yapılan açıklamalar doğrultusunda, TMO'nun fırıncılara düşük fiyat üzerinden ekmeklik buğday satışına devam etmesi durumunda daha fazla zamma gerek kalmayacağı belirtilmekte. Aksi halde ekmek fiyatının 10 TL olup olmayacağı da soruldu.