Dijital Türk Lirası Geliyor Adımlar Atıldı! Start Verildi!

Dijital Türk Lirası Geliyor Adımlar Atıldı! Start Verildi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, TL dijital ağında ilk ödemenin başarıyla yapıldığını bildirdi. Önümüzdeki yıl pilot testler devam edecek mi?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, TL dijital ağında ilk ödemenin başarıyla yapıldığını bildirdi. Önümüzdeki yıl pilot testler devam edecek. 2023 yılında seçilen bankaların ve FinTech şirketlerinin katılımıyla ölçek büyütülecek ve büyük ölçekli pilot testlerin gerçekleştirileceği ileri aşamalar gerçekleştirilecektir.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Dijital Türk Lirası Projesi'nin ilk fazı kapsamında Dijital Türk Lirası Ağı'nda ilk ödeme işlemlerinin başarıyla tamamlandığını duyurdu. TCMB'ye göre, TCMB, teknoloji paydaşlarıyla yürüttüğü sıkı kısıtlamalı ve kapalı pilot testlerine 2023'ün ilk çeyreğinde devam edecek.

GENİŞ ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR!

Dijital Türk Lirası İş Birliği Platformu, 2023 yılında seçkin banka ve finansal teknoloji şirketlerinin katılımıyla yaygınlaştırılacak ve geniş katılımlı pilot testler gerçekleştirilerek ileri aşamalara geçilecektir. Bu kapsamda dağıtık defter teknolojilerinin ödeme ekosistemlerinde kullanımı ve anlık ödeme sistemleri ile entegrasyonu gibi konularda geliştirilen özgün mimari kurguların testleri devam etmektedir. Açıklamada ayrıca 2023 yılında Dijital Türk Lirası'nın ekonomik ve yasal çerçevesi ile teknolojik gerekliliklerine yönelik çalışmalara öncelik verileceği belirtildi.