Devlet 65 Yaş Üstüne Ödeme Yapıyor! Bu Şartları Karşılıyorsanız Hemen Başvurun!

Devlet 65 Yaş Üstüne Ödeme Yapıyor! Bu Şartları Karşılıyorsanız Hemen Başvurun!

Yaşlılık aylığı almak isteyen vatandaşlar için şartlar ve belgeler paylaşıldı. Devletin düzenli olarak ödeme sağladığı 65 yaş üstü vatandaşlar için başvuru detayları iletildi.İşte yaşlılık aylığında son durum...

Devletin 65 yaş üstüne ödeme yapacağı belirtildi. Sosyal destek kapsamında verilen bu ödemelerde hangi şartlar karşılanmalı? Pek çok kişinin yakından takip ettiği gelişmeler başta olmak üzere son durumu açıklıyoruz. İşte sosyal yardımlara dair belge ve şart detayları...

Yaşlılık Aylığı Kimler Alabilir

1- 65 Yaşını doldurmuş, kendisine kanunen bakmakla mükellef bulunmayan, sosyal güvenlik kuruluşlarının herhangi birisinden her ne nam altında olursa olsun bir gelir veya aylık almayan,nafaka bağlanmamış ve bağlanması mümkün olmayan, mahkeme kararıyla veya doğrudan doğruya kanunla bağlanmış herhangi bir gelire sahip bulunmayan vatandaşlar.

2-65 Yaşını doldurmadığı halde başkasının yardımı olmaksızın hayatı devam ettiremeyecek şekilde malul olduklarını tam teşekküllü hastanelerden alacakları sağlık kurulu raporu ile kanıtlayan vatandaşlar.

GEREKLİ BELGELER:

1- Talep formu (Mal Müdürlüğünden)

2- Vukuatlı nüfus örneği.

3- 3 adet fotoğraf.

4- Tapu Sicil Müdürlüğü, Balediye Başkanlığı, Vergi Dairesi, SSK, Bağkur, Emniyet Müdürlüğü tahtikat yazıları (Hepsi talep formunun üzerinde bulunacak şekilde)