Cumhurbaşkanı Emeklilere Verilecek Olan Ek Zam mı ve Oranını Açıkladı! Emeklinin Yüzü Gülecek!

Cumhurbaşkanı Emeklilere Verilecek Olan Ek Zam mı ve Oranını Açıkladı! Emeklinin Yüzü Gülecek!

Cumhurbaşkanı Emeklilere Verilecek Olan Ek Zam mı ve Oranını Açıkladı! Emeklinin Yüzü Gülecek!

Emekli ve memurlara yapılan yüzde 30'luk zam sonrası: "Emekli ve memurlara ek zam var mı?" Konu inceleniyor. Yüzde 30'luk ek bir artış ve yüzde 10-15'lik bir artış söylentisi de var. Bu konuda AK Parti kadrolarından dikkat çekici bir yanıt geldi. 3.600 ek göstergenin maaşlara nasıl yansıyacağını görmek de ilginç. Tablo, memurların, emekli maaşlarının ve ödeneklerin gelişimini göstermektedir. İşte kıdem tazminatı ve EYT ile ilgili yeni gelişmeler...

Asgari ücret, EYT, emekli maaşları ve memur maaşlarına yapılan zamların ardından gözler TBMM'ye çevrildi. 3.600 diğer göstergeyle ilgili ayrıntılar vatandaşlar tarafından araştırılır. Asgari ücretten sonra memur maaşlarındaki artış oranı yüzde 30 oldu. Şimdi ek göstergenin maaşlara nasıl yansıyacağı sorusu ortaya çıkıyor. Yönetmelik 15 Ocak'ta yürürlüğe girecek. Öte yandan memur ve emekli maaşlarına yüzde 10-15 civarında zam yapılacağı konuşuluyor. Açıklanan yüzde 30'luk zam ile ilgili olarak daha fazla zam yapılacağı söylentileri üzerine AK Parti kurmaylarından dikkat çekici bir açıklama geldi. Öte yandan, tatil ücretlerinde kayda değer beklentiler var. İşte maaş değişikliğine ilişkin tüm detaylar ve beklenen ek maaş artışlarına ilişkin detaylar.

Memur ve emekliler için beklenen maaş artışı kapıda!

Bilindiği üzere hem memurlar, hem emekli maaşlarına yapılacak zam, hem de EYT üyeleri TBMM'ye bakıyor. Yüzde 30 maaş zammı kararı TBMM'ye geldi. Yasa tasarısı TBMM'de planlama ve bütçe komisyonunda görüşüldü. Ek ücret artışları ve tatil ücreti için beklentiler de var. EYT'nin ne zaman Meclis'e geleceği ve emekli olanların ilk maaşlarını ne zaman alacakları da merak konusu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı zamlara ilişkin teklif aynı gün ayrı bir teklif olarak TBMM'ye sunuldu. Teklif hızla planlama ve bütçe komisyonunun gündemine alındı. Komisyon sabah saatlerinde çalışmalarına başladı. Komisyonda Mustafa Elitaş, 2022'den bu yana memur maaşlarına yapılan asıl artışın yüzde 94 olduğunu söyledi. Plan ve bütçe komisyonunda görüşülen bu teklifte, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdeli haber olarak açıkladığı memur ve emeklilere yüzde 30 zam var. En düşük emekli maaşı 5.000 500, asgari ücret ikramiyesi ise 400 TL. Bu önemli düzenlemeler uygulamada yer almakta ve planlama ve bütçe komisyonunda görüşülmektedir.

EYT NE ZAMAN KABUL EDİLECEK?

EYT'de tüm detaylar anlatıldı ama yasal bir altyapıya ihtiyaç var. AK Parti'nin yasama çalışmalarında sıradaki odur. EYT, sözleşmeli kadro anlaşmasının ardından görüşmeye gelecek. Ocak ayının sonunda EYT'nin Meclis'e gelmesi planlanıyor. Dolayısıyla şubat ayında kesin bir veda yaşanacak. AK Parti kaynakları herhangi bir hak kaybı olmayacağını belirtiyor. Bunun uygulanabilmesi için bu kanundan yararlanacak olan EYT'nin fiilen emekli olmasını bekleyenler için bu yasal altyapının Meclis'ten geçmesi gerekiyor ancak henüz Meclis'e sunulmadı ve Ocak ayı sonunda not ediliyor.