Çocuğu Askere Giden Ailelere 800 TL'lik Destek!

Çocuğu Askere Giden Ailelere 800 TL'lik Destek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın vermiş olduğu yardımların yanı sıra asker aileleri de destek almaktadır. 800 TL'lik asker desteği almak için hangi şartların karşılanması gerekiyor? Ailelere verilen asker desteği için nereye başvuru yapılmalıdır sizler için yanıtlıyoruz.

Çocuğu askere giden ailelere sağlanan destekler dikkat çekiyor. 800 TL'lik destek ile birlikte sizler de bu yardımdan faydalanabilirsiniz. Peki ya hangi şartların karşılanması gerekiyor? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın yaptığı ödemelerin yanı sıra bu desteği alabilmek için nereye başvuru sağlanmalıdır? Tüm bu güncel detaylarla birlikte şartlara da değineceğiz.

Asker Yardımı Nasıl Alınır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı üzerinden gerçekleştirilen başvurularda, aileden bir bireyin TC Kimliği ile başvuru sağlaması gerekiyor. Sonrasında ise başvurunuz kabul edildiği vakit değerlendirme sonucu sizinle paylaşılacaktır. Eğer asker evli ise bu ödemeden eşi yararlanacaktır. Evli değil ise anne veya babası faydalanacaktır. Gelinen noktada asker ailelerine verilecek olan 800 TL'lik ödeme ile ilgili çeşitli sorular soruluyor. Öte yandan başvurularda ek bilgilerin istenebileceğinin de altını çizelim. Dolayısıyla bu bilgi ve belgeleri beyan etmek de gerekiyor.

Bakanlık İletişim Adresi

Eskişehir Yolu Söğütözü Mah. 2177. Sok. No: 10/A Kat: 17-18-19 06510 Çankaya/Ankara

Telefon (Santral): (0312) 705 8000 - (312) 705 8001 (Ana Hat)