Benzin, LPG, Otogaz ve Motorin Fiyatları Gece Yarısı Değişti! Reklamları Yazacak Yer Kalmadı Petrol İstasyonlarında..

Benzin, LPG, Otogaz ve Motorin Fiyatları Gece Yarısı Değişti! Reklamları Yazacak Yer Kalmadı Petrol İstasyonlarında..

Akaryakıt fiyatlarındaki denge değişti. Artık gelen zamlarla birlikte akaryakıt istasyonları bile isyan eder hale geldi. 2021 yılından bu yana yapılan zamların haddi hesabı yok. Peki güncel fiyatlarla birlikte yeni zamlar gelecek mi? Benzin, LPG otogaz ve motorindeki son durum gözler önüne serildi...

Akaryakıt istasyonlarına yansıyan zam görüntüleri gözler önüne serildi. Motorine 54 kuruşluk zam yapılmıştı. 2021 yılından bu yana 46 defa akaryakıt zammı yapıldığı öğrenildi. Neredeyse tüm akaryakıt çeşitlerinde 2 kata kadar artış yaşandı. LPG otogaz, benzin ve motorindeki fiyat değişimi şaşırtıyor. Çünkü geçtiğimiz yıl bu zamanlarda yarı fiyatına satın alabiliyorduk. Ancak minisbüscüsünden taksicisine kadar iş için akaryakıt kullanmak zorunda olan herkes maliyetinin arttığını söylüyor. Ciddi oranda artan bu maliyetle beraber nasıl bir önlem alınacak bilinmemekte.

Motorin Çok Arttı!

Motorin fiyatının çok yükseldiği görülüyor. Benzin istasyonlarında adeta akaryakıt fiyatlarını yazacak yer kalmadı diyebiliriz. Güncel fiyatlar için ayırılan tabloda sayıların tabloyu tam olarak doldurduğu görülüyor. Bu da yeni zamların yazılmasında zorluk yaşanabileceği anlamına gelmekte.

Akaryakıtta İndirim Olacak mı?

Döviz kuru düştüğünde akaryakıt fiyatlarında bir indirim bekleniyordu. Ancak ÖTV'ye yansıyan bu indirim kullanıcı fiyatına çok fazla yansımamıştı. Şimdi ise gelen zamlarla beraber indirimlerin esamesi okunmuyor.