Bankalar EYT Promosyonlarına Arttırmaya Başladı! 15.000TL Buldu! Daha da Artacak mı?

Bankalar EYT Promosyonlarına Arttırmaya Başladı! 15.000TL Buldu! Daha da Artacak mı?

Bankalar EYT Promosyonlarına Arttırmaya Başladı! 15.000TL Buldu! Daha da Artacak mı?

EYT kararının açıklanmasıyla milyonların beklediği gelişme başladı. Şimdi gözler EYT yasasına çevrildi. Bu süreçte EYT'liler kıdem tazminatı ve emeklilik konularını incelerken, banka promosyonunun detayları da sorgulanıyor. "EYT üyeleri terfi ediyor mu?" Sosyal güvenlik uzmanı Murat Bal soruyu sorarken "3 gün" detayına dikkat çekti. Peki ne kadar olacak? Minimum tutarların güvenli olduğunu belirten Bal, 15 bin TL'ye kadar promosyonlar duyduklarını anlattı.

EYT üyeleri terfi alıyor mu? Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği EYT kararının açıklanmasının ardından EYT'lilerin kafasında bazı soru işaretleri kaldı. EYT üyeleri kıdem tazminatı ve emekli maaşı gibi soruların yanı sıra emekli maaşları için ödenen banka katkı payını emekli olduktan sonra alıp almayacaklarını da merak ediyor. Emekli bir bankada terfi alabilmek için maaşın bankaya yatırılması gerektiğini belirtirken terfinin ne olacağını da inceliyor. Bu doğrultuda minimum tutarların güvenli olduğunu söylüyor ancak bankalar rekabet ortamında bu sayıları artırıyor. Detaylar aşağıda.

PROMOSYON EYT'YE VURACAKMI?

EYT'lilerin emeklilikte bankalarda terfi almasına ilişkin konuşan sosyal güvenlik uzmanı Murat Bal, “Bildiğiniz gibi emeklilerimiz terfi alıyor. Özellikle EYT üyeleri sürekli olarak "Anladık mı, bu terfiyi hak ediyor muyuz?" dedim.

Bal, “Şöyle bir durum var ki; Öncelikle Ocak ayında EYT yasasının çıkacağını düşünüyoruz. Ancak ocak maaşlarının şubat ayından itibaren ödeneceğini varsayıyoruz. Öncelikle terfiye hak kazanabilmek için maaşın bankaya yatırılması gerekmektedir. Reklam ödemelerini bu işten çıkarmadan 3 gün sonra alabilen EYT'li vatandaşlarımız. O konuda da bir banka seçecekler” dedi.

Bal konuşmasına şöyle devam etti: “Önümüzdeki günlerde bankalardan yoğun reklam kampanyaları göreceğimizi düşünüyorum. Çünkü orada çok büyük bir potansiyel var. Halihazırda yasaların gerektirdiği asgari miktarlar burada zaten belirlenmiştir. 3 bin 500 liradan 5 bin liraya kadar skala var. Ama sektöre, pazara baktığımızda; Şu anda 7 bin liradan, 10 bin liradan başlayan promosyonları görebiliyoruz. Dolayısıyla vatandaşlarımız kendi bölgelerine en uygun bankayı, çalışmak istedikleri bankayı seçerek bu promosyon ödemelerini alabilirler.” ifadeleri kullanıldı.

Bal, “7 bin 500 TL'ye kadar olan maaşlara en az 3 bin TL, 7 bin 500 ile 10 bin TL arasındaki maaşlara 4 bin 500 TL ve 10 bin TL'nin üzerindeki maaşlara 5 bin TL'lik promosyon. Ama tabii ki piyasa daha rekabetçi bir ortamda bu rakamları artırıyor. 15 bin TL'ye varan promosyonlar olduğunu duyuyoruz” dedi.