Bakan Özer Özel Okullara Yapılan Zam Oranını Açıkladı! Zamlar Peş Peşe Geldi!

Bakan Özer Özel Okullara Yapılan Zam Oranını Açıkladı! Zamlar Peş Peşe Geldi!

Bakan Özer Özel Okullara Yapılan Zam Oranını Açıkladı! Zamlar Peş Peşe Geldi!

Özel okul zammından son dakika haberi: Birçok velinin merakla beklediği özel okul zam oranları Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in yaptığı açıklamayla netlik kazandı. Bakan Özer, veli desteği ve düşük enflasyon nedeniyle özel okullarda büyüme oranının yüzde 65 olarak belirlenmesine karar verildiğini açıkladı. Özel okul ücretlerinin artırılmasında TÜFE'nin esas alındığı tespit edildi. İşte son dakika özel okul ücretleri ile ilgili detaylar...

Özel okul zammıyla ilgili son dakika haberi : Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, özel okul ücretlerindeki artış oranının bugün netleşeceğini açıklayarak kamuoyuna duyurdu. Anne babaların uzun zamandır beklediği olay gerçekleşti. Kameraların karşısına geçen Bakan Özer, özel okullardaki artış oranının yüzde 65 olduğunu açıkladı. Öte yandan bu yıl zamların belirlenmesinde değişikliğe gidilerek ücret artışı ÜFE yerine TÜFE üzerinden belirlendi. Bakan Özer, kararın yarından itibaren uygulanacağını da söyledi. İşte 2023'te özel okul ücret artışlarına ilişkin son dakika haberlerinin tüm detayları...

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Milli Eğitim Bakanlığı'nda özel eğitim kurumları yöneticileriyle 2 saat süren "2023 Ön Değerlendirme Toplantısının ardından 2023 yılında özel okullarda uygulanacak ücret artışlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Özer, "Özel eğitim kurumlarının kalitesinin artırılması ve hizmetlerine ihtiyaç duydukları desteğin artırılması için bakanlık olarak neler yapabileceğimizi de kapsamlı bir şekilde değerlendirdik."

BU YIL ZAMLANMA DEĞİŞİKLİĞİ

Bakan Özer, uzun yıllardır Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerine eğitim hizmeti veren ve insan kaynağının kalitesinin artırılmasında büyük sorumluluk üstlenen özel eğitim kurumu yöneticilerine teşekkür etti.

Değişiklik yaptıklarını ve ücret artışını Üretici Fiyat Endeksi'ne (ÜFE) göre değil, Tüketici Fiyatları Endeksi'ne (TÜFE) göre belirlediklerini anlatan Özer, “Milli Eğitim Bakanlığı ÜFE ve TÜFE'yi dikkate alıyor. Ocak ayında özel öğretim programı için bir sonraki akademik yılda kurumlar ücretlerini belirler. Milli Eğitim Bakanlığı olarak bu yıl bir değişiklik yapacağız. 2023'ü ÜFE'ye göre değil TÜFE'ye göre fiyatlandırmayı seçtik” dedi.

2023 YILINDA ÖZEL OKUL ARTIŞ ORANI NE KADAR?

Bakan Özer, yeni yıl için belirlenen zam oranına ilişkin şunları söyledi:

"Milli Eğitim Bakanlığı olarak hem 2023 enflasyon beklentisinin düşük olması açısından hem de velilerimize bu süreçlerde destek olmak amacıyla oranları 2023 yılı için yüzde 65 olarak belirleme kararı aldık."

KARAR YARINDAN İTİBAREN UYGULANACAK

Bakan Özer, özel eğitim kurumu yöneticilerinin yüzde 65'inin yüzde 65'i yetersiz bulduğunu belirterek, “Bu oranı özel eğitim kurumu yöneticileriyle görüştük, görüştük. Buradaki tüm arkadaşlar bu fiyatın yeterli olmadığı görüşünü belirtmişler. Görüşlerini bizimle açıkça paylaştıkları için onlara minnettarım. Ama biz hem hükümet hem de Milli Eğitim Bakanlığı olarak 2023 enflasyon beklentilerini ve TÜFE'yi dikkate alarak velilerimize destek anlamında böyle bir karar aldık. Bu kararımızı yarından itibaren uygulamaya koyacağız.”

Özer sözlerini şöyle tamamladı:

“Yeni kararımızın özel eğitim kurumlarındaki öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı olmasını istiyorum. Sektör temsilcilerine teşekkür ederim. Sektör temsilcileri bu artış oranını kabul etmese de yeni uygulamanın getirdiği zorlukları hem bakanlık hem de özel eğitim kurumları olarak birbirimize destek olarak aşacağız. Yeni ödülün hayırlı olmasını diliyorum.”