Bağ-kur ve SSK Emeklilerinin Maaş Zam Oranıda Beli Oldu..

Bağ-kur ve SSK Emeklilerinin Maaş Zam Oranıda Beli Oldu..

En düşük emekli maaşının kaç TL olacağı soruluyor. Memur ve emekli zammına ilişkin bir adım atıldı mı? Güncel gelişmelerle birlikte asgari ücret zammından sonra yaşananları açıklıyoruz. Emekliye yüzde kaç zam yapılması planlanmakta? Bakanlık konuyla ilgili bir şeyler söyledi mi?

Asgari ücretliye gelen zam sonrasında gözler emekli maaşlarına da çevrildi. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'na yüzde kaç zam yapılacak? Emekliler, alım gücü düşmesinden ötürü artık bir zam yapılmasını istiyor. 2023 yılından itibaren emeklilere yüzde kaç zam yapılacak?

En Düşük Emekli Maaşı Kaç TL Olacak?

En düşük emekli maaşı için sendikalar ve Bakanlık devreye girmiş vaziyette. Konuyla ilgili en kısa süre içerisinde bir güncelleme yapılması muhtemel. Üstelik memur maaşlarına da gelecek zamla ilgili çeşitli ifadelere yer veriliyor.

Memur-SEN'den Açıklama!

Memur-SEN ise asgari ücrete yapılan zammın örnek olmasını istediklerini belirtti. Buna göre memura ve emekliye ortalama %50 zam yapılır mı merak ediliyor. Konuyla ilgili en kısa sürede bir açıklama yapılarak zammın güncellenmesi tek beklenti.