Asgari Ücrete 2023'te 1400 TL Zam mı Gelecek? Güncel Asgari Ücret Açıklaması!

Asgari Ücrete 2023'te 1400 TL Zam mı Gelecek? Güncel Asgari Ücret Açıklaması!

2023 yılı asgari ücretin kaç TL olacağına ilişkin merak edilenler tek tek yanıt buluyor. Öyle ki güncel gelişmeler başta olmak üzere çeşitli detaylara yer verilecek. Asgari ücretteki son durum ve 1400 TL'lik zam iddiası gündemde. Bakanlıktan ise bambaşka bir açıklama geldi.

Asgari ücretin birkaç ay sonra 2023'te kaç TL olacağı merak ediliyor. Yapılacak zamma ilişkin enflasyon vurgusunda bulunulmakta. Ancak son zamanlarda bakanlıktan gelen açıklamalar daha fazla gözler önüne serildi. İşte güncel gelişmelerle birlikte asgari ücrete dair bizleri nelerin beklediği ve çok daha fazlası haberimizde olacak.

Asgari Ücrete Ne Kadar Zam Gelecek?

İddialar doğrultusunda asgari ücretin 5500 TL'den, 1400 TL artışla 6900 TL'ye çıkabileceği belirtildi. Bu gelişme ışığında başka hangi detaylara yer verileceğini göreceğiz. Dolayısıyla detaylarla birlikte bu belli olacaktır. Şimdilik büyük bekleyiş sürüyor. Çalışma Bakanı'ndan gelen açıklama da bu konuda belirleyici idi.

Bakanlıktan Açıklama Gelmişti

Öte yandan Bakan Vedat Bilgin'den gelen açıklamada "Yıl sonunda bunu dikkate alarak yeni bir düzenleme yapacağız. Emekçilerimizi ezdirmeyeceğiz. Sermayenin emek düşmanlığı yapmasının karşısında olacağız" ifadelerini kullandı. "Asgari ücreti net 5 bin 500 olarak düzenledik. Vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Bunun için insanlarımızdan sabır bekliyorum. Yılbaşında inşallah bu tabloyu yine değerlendirecek gerekeni yine yapacağız. Vatandaşımızdan sabır bekliyorum" ifadesine yer verilmişti.