Asgari Ücret ve Emekli Maaşı Artışı Beklentinin Üzerinde Karşılanıyor!

Asgari Ücret ve Emekli Maaşı Artışı Beklentinin Üzerinde Karşılanıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, asgari ücret, memur ve emekli maaşlarıyla ilgili düzenlemelerin Meclis'e getirileceğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da emeklilerin maaşlarını ve bayram ikramiyelerini bayram öncesi ödeyeceklerini belirtti. AK Parti'nin önceliği asgari ücret ve memur maaşlarına ilişkin düzenlemelerin Meclis'e sunulması olacak.

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, asgari ücret, memur ve emekli maaşlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Akbaşoğlu, "İnsanlarımızın beklentisi mutlaka karşılanacaktır. Bir ay içinde emeklileri de kapsayacak şekilde çalışanlarımızı memnun edecek yaklaşımı görmüş olacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni Kabine ile yapılan ilk toplantının ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Emeklilerin maaşlarını ve bayram ikramiyelerini inşallah bayram öncesi ödeyeceğiz. Asgari ücret tespit komisyonumuz çalışmalarına başlıyor" ifadelerini kullandı.

para28.jpg

İlk İşimiz Asgari Ücret ve Memur Maaşlarıyla İlgili Düzenlemeleri Meclis'e Getirmek Olacak

Milyonlarca insanın merakla beklediği gelişmelerle ilgili AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, HaberTürk'e konuşarak, "İlk yapacağımız işlerden biri asgari ücret ve memur maaşlarıyla ilgili düzenlemeleri Meclis'in gündemine getirmektir. Bunun için ilk adım, Meclis Başkanımızın bugün seçilmesi, ardından başkanlık divanının oluşması ve komisyonların belirlenmesidir" dedi.

Memur Maaşları da Yansıyacak

Akbaşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekildedir: "Öncelikli olarak bir komisyon oluşturacağız. Muhtemel TBMM Başkanı 3. turda seçilecektir ve 301 oyu alarak seçilecek. Ardından başkanlık divanı oluşturulacak ve komisyonlar kurulacak. Zaten bakanlıklarımız bu konuda çalışmalarını yürütmektedir. Enflasyon oranını da dikkate alarak, malum refah payını da ekliyoruz. Bu çerçevede belirlenecek oran memur maaşlarına yansıyacak.

para29.jpg

Haziran Ayında Enflasyon Oranı Belirlenmeli

Biz vaatlerimizi yerine getiren bir partiyiz. Cumhurbaşkanımızın vaadi de gerçekleşecektir. Asgari ücret zammı oranı ve en düşük memur maaşının 22 bin TL'ye çıkarılmasıyla ilgili kanun teklifimizi, komisyonlar kurulduğu anda ortaya koyacağız. Tabii Haziran ayında enflasyon oranının belirlenmesi de gerekiyor.

"İnsanların Beklentisi Mutlaka Karşılanacak"

Refah payını da dikkate almamız gerekiyor. İnsanlarımızın beklentisi mutlaka karşılanacaktır. Alım gücü esastır. Bir ay içinde emeklileri de kapsayacak şekilde çalışanlarımızı memnun edecek yaklaşımı görmüş olacağız."