Asgari Ücret İçin Şok 8000 TL Önerisi! 2023 Asgari Maaş Enflasyonla Kaç TL Olacak?

Asgari Ücret İçin Şok 8000 TL Önerisi! 2023 Asgari Maaş Enflasyonla Kaç TL Olacak?

Asgari ücret 2023 yılı itibarıyla kaç TL olacak? 8000 TL'nin üzerine çıkabileceği yönündeki iddialar ile Sosyal Güvenlik Uzmanı Erdursun gündeme geldi. Mevcut enflasyonla birlikte asgari ücrete yüzde kaç zam geleceğini göreceğiz.

Asgari ücretin kaç TL olacağı merak ediliyor. Gelen bilgilerle birlikte çeşitli detaylara değineceğiz. Öyle ki asgari ücretteki son durumu da sizlerle paylaşacağız. Güncel olarak bizleri nelerin beklediği de yanıt bulacak. 2023 yılı asgari ücret için önemli açıklamalarda bulunuldu.

Vatandaşın Alım Gücü Artacak

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş “İnşallah bu yıl sonu yani daha doğrusu önümüzdeki yıl başı itibarıyla asgari ücrette yine çok yüksek bir, vatandaşımızı memnun edecek, çok titiz çalışmalar sonucu vatandaşımızın alım gücünü artıracak bir asgari ücret belirlemesi olacak” açıklamasında bulundu.

Asgari Ücret 8000 TL'yi Geçebilir

Sosyal Güvenlik Uzmanı Erdursun, yaptığı açıklamada “Geçen yılın enflasyon oranı ile bu yılınkini karşılaştırdığımızda geçen yıla göre yüksek bir enflasyon yaşıyoruz. Geçen yıl ocak ayında asgari ücrete yüzde 50 zam yapıldı. Yüzde 30 da temmuz ayında yapıldı. Yüzde 80’in üzerinde zam yapılmış oldu. Asgari ücrete zam konuşulurken, minimum düzeyde en düşük yüzde 50 seviyesinde zam yapılır. Asgari ücretin 8 bin 250 lira bandında olacağını düşünüyorum ancak bunun üzerinde de bir rakam olabilir” ifadesine yer vererek önemli bir tahminde bulundu.