3600 Ek Gösterge Düzenlemesiyle Yeni Maaşlar Ortaya Çıktı!

3600 Ek Gösterge Düzenlemesiyle Yeni Maaşlar Ortaya Çıktı!

3600 ek gösterge için yapılacak düzenleme sonrasında memur maaşları yüzde kaç artacak? Memur emeklilerinin de yakından takip ettiği konuyla ilgili bakanlık ifadesi de gündeme geldi. İşte maaş tablosuyla birlikte maaşlardaki son değişim...

3600 ek gösterge ile maaşlarının artmasını bekleyen milyonlara müjdeli haber verildi. Memur maaşlarında yüzde kaç artış olacak? 3600 ek göstergenin maaşlara olan etkisi bir süredir soruşturuluyor. Bu noktada Bakan Bilgin'in ifadeleri de dikkate alındı.

Ek Gösterge Maaşı Etkileyecek mi?

3600 ek gösterge düzenlemesinin maaşları ne kadar etkileyeceği yönünde sorular sorulurken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bİlgin:

"Aylıklardaki 1300-1400 lira artış bugünkü rakamlarla. Temmuzda enflasyon farkı vereceğiz, başka düzenlemelerimiz de olacak. Bu tutar 2500 liraya ulaşabilecek. 45-50 bin lira ikramiye de artacak. Yansıtma katsayısı değişecek, bu da yansıyacak. Aralık sonunda da bir düzenleme yapacağız. Kamu çalışanlarımıza toplu sözleşme farkı, enflasyon farkı ve ek düzenlemelerle aralık ayında 3600 ek gösterge düzenlemesi çok daha fazla yansıyacak, katlanacak" açıklamasında bulundu.

Yüksek Artış Beklenmiyor

Memur maaşlarında ortalama 90 ila 100 TL arasında bir artışın yansayacağı tahmin edilmekte. Konuyla ilgili henüz net bir bilgi sağlanamazken yakında kesinleşeceği de gelen bilgiler arasında.