Turşu Yapımında Bunları Es Geçmeyin! Doğru Turşu İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Turşu Yapımında Bunları Es Geçmeyin! Doğru Turşu İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Turşu yapımı, bazı püf noktalara dikkat edilmediğinde sağlıksız ve bir o kadar da lezzetsiz olabiliyor. Oysa ki turşu yaparken uzman tavsiyeleri ile belirli noktalara dikkat ederseniz çok daha iyi olacak. Peki turşu nasıl yapılır? Lezzetli turşu yapmanız yolu ve turşuda dikkat edilmesi gerekenler...

Turşu, hem sağlık hem de lezzet açısından sıklıkla tercih ettiğimiz bir besindir. Ancak turşu tüketiminin yanı sıra üretimi de önemlidir. Turşuyu nasıl yaptığınıza dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde besin değerlerinin kaybolması gibi bir tehlike ile karşılaşmanız mümkün. İçindeki besin değerlerini yok etmeden turşuyu nasıl yapmanız gerektiğine değineceğiz. Püf noktaları bizlerle bizzat Beslenme ve Diyet Uzmanı İpek Ertan paylaştı.

Doğru Turşu Nasıl Yapılır?

Öncelikli olarak turşu yapımında kullanacağınız sebzelere dikkat etmelisiniz. Ezilmiş ve bozulmasın diye turşusu yapılan sebzeler pek de iyi değil. Bu nedenle kaliteli sebze seçmek zorundasınız. Besin değeri olmayan ve size fayda sağlamayacak şekilde turşu yapmak lezzetsiz bir deneyime de yol açar. Plastik kavanoz kullanımı besin değerlerini etkileyen bir başka unsurdur. Cam kavanoz kullanmaya özen gösteriniz. Ayrıca turşunun ömrünü de uzatacaktır.

Tuz Seçiminde Dikkat!

Sofra tuzu yerine kaya tuzu kullanmanız turşunun erimesinin önüne geçecektir. Bu sayede hem sağlıklı hem de lezzetli bir deneyim elde edeceksiniz. Pek çok kişi turşu yaparken bu tarz detaylarla boğuşmak istemiyor. Ancak sağlıklı ve bir o kadar da kaliteli turşu yapmak istiyorsanız dikkat etmelisiniz.