Türkiye’de Maske Kullanımı Ne Zaman Kalkacak

Türkiye’de Maske Kullanımı Ne Zaman Kalkacak

Türkiye de maske kullanımı ne zaman kalkacak vaka sayılarında durum sonrasında bu ihtimal ne zaman gerçekleşir detaylar haberimizde

Türkiye’de olan koronavirüs durumu başladığından beri önlem olarak maske kullanımı getirildi. Maske kullanmayan kişiler cezai işlemler yapılıyor. Maske koronavirüs den korunmada en önemli korunma aracı olarak görülüyor. Bunlardan bir yana sosyal mesafeye uyulması ve bir ortam da fazla kalınmaması da gerekiyor.

Yaşanan uzun süre durumunda kişiler maske kullanımından bıkmış olarak gözüküyor. Gerek nefes almada zorluk ve gözlük kullananlar için de eziyet olabiliyor. Maske kullanımı yurtdışında zorunlu olmamasına rağmen Türkiye’de zorunlu halde oluyor. Ancak buna rağmen çoğu kişi maskelerini takmıyor. Bu yüzden ceza da yiyebiliyor.

Türkiye’de Maske Ne Zaman Kalkacak?

Türkiye de maske kullanımı ne zaman kalkacağı bilinmiyor. Ancak bu durumu kaldırmak için vatandaşlarımızın elinde bir durum. Vaka sayılarının gittikçe yükselmesi durumu kalkmama sebeplerinden biri olarak görülüyor. Yurtdışından gelen mutasyonlu virüs çıkmasıyla birlikte tedbirlerinde çoğalabileceğini de belirtmek gerek. Önlem olarak hafta sonu yasağı olmasına rağmen bu durumun değişmediğini görebiliyoruz.

Hafta sonu yasakları kafe gibi yerlerin kapalı olmasına rağmen bazı tatil yerlerinden gelen videolar da bomba gibi gündeme düşüyor. Burada kısıtlamalara tam halinde uyan kişiler tatil yerlerinde virüs yok mu gibi söylenişlerde bulunuyor. Tedbirlerin bu tür yerlere getirilerek kısıtlanmanın tam hali olması gerekiyor. Pozitif vaka görülen kişi 14 gün karantina sürecine giriyor. Ancak buna rağmen vaka sayılarından vatandaşlarımız halen bilinç değil. Bilinçli şekilde hareket edildiğinde vaka sayıların en aza indirildiği maske zorunluluğu kalkacaktır.

Yeni önlemler olarak bölgesel kontrol devreye girmesiyle birlikte vaka sayılarının azaldığında ya da hiç olmadığında maske yasağı belirli bölgelerde kalkacaktır. Ancak bu tür durumda bile maske kullanımı devam etmesi gerekiyor. Tedbir herkes için önemli koruyucu olarak bilinir. Aşının tam halinin gelişmesi de bu da önemli bir yan olarak görülüyor.

Maske takmamanın cezası ne kadar?

Televizyon da ve haberler de maske takmayan kişileri görülüyoruz. Bu tür kişiler görüldüğünde 900 Türk lirası para cezası uygulanıyor. Bu tür cezaları yememek için maske kullanımını kesinlikle bırakmayınız. Bu tür yasakların çıkarmak vaka sayılarına hafifletilme gerçekleşecektir.