Tire Köfte Nasıl Yapılır? Tire Köfte Malzemeleri ve Yapımı Tam Liste

Tire Köfte Nasıl Yapılır? Tire Köfte Malzemeleri ve Yapımı Tam Liste

Tire köftesi yapımı oldukça zor gibi gözükse de aslında doğru adımları attığınızda çok lezzetli bir köfte elde edebilirsiniz. Peki tire köftesi nasıl yapılır? Malzemeleriyle birlikte yapımını anlatacağız. Çok sevilen köfteye dair pişirme detayları.

Ülkemizde pek çok köfte çeşidi bulunuyor. Bize has yapılan bu yemeğin aslında hepsi ayrı lezzetli. Ancak tire köftenin tadı ve kokusu çok daha farklı bir boyutta. Eğer misafirlerinize nasıl bir yemek yapmak istediğinizi düşünüyorsanız bugün tire köfteye şans verebilirsiniz. Ayrıca çocuklarınıza ve kendinize bir iyilik yaparak malzemelerini vereceğimiz ve nasıl yapılacağını anlatacağımız yemeği mutlaka deneyin. Tire köfte yapımına dair en ince detayları da paylaşmış olacağız.

Tire Köfte Malzemeleri

Öncelikle bir köfteyi tam anlamıyla yapmak için malzemeleri doğru seçmeniz gerekiyor. Gruplandırma yöntemiyle iki farklı şekilde yemeği hazırlamalısınız. İlk olarak köftenin içine konulacak malzemeleri hazırlayın daha sonra sos için kullanılacak malzemeleri bir araya getirin. Daha sonra nasıl yapılacağına geçelim.

Köfte İçi: 500 gram kıyma, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber.

Sos Malzemeleri: 5 adet orta boy domates, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber.

Tire Köfte Yapımı

Tire köftenin sosunu yapabilmek için zeytinyağını bir güzel ısıtın. İçine domates salçası atın ve kavurun. Domateslerin kabuklarını soyun ve bir güzel rendeleyin. Daha sonra domatesleri zeytinyağının içine atın. Karabiber ve tuzu da ekleyerek karıştırmaya devam edin. Köfte yapımında ise malzemeleri karıştırarak bir güzel yoğurun ve kaba bırakarak buzdolabında 1 saat bekletin. Daha sonra klasik tire köftesine uygun hale getirmek için son işlemleri gerçekleştirin ve 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin.