Sarımsak Saklama Yöntemleri! 3 Farklı Yol ile Sarımsaklarınızı Uzun Süre Kullanın

Sarımsak Saklama Yöntemleri! 3 Farklı Yol ile Sarımsaklarınızı Uzun Süre Kullanın

Sarımsak, kısa süre içerisinde çürüyebilecek bir besin. Dolayısıyla en uygun şekilde saklamalısınız. Çeşitli yöntemlerle nasıl saklayacağınız konusunda sizlere bilgi vereceğiz. Üstelik sarımsaklarınız uzun süre kullanıma hazır halde olacak. İşte sarımsak saklama konusunda 3 yöntem...

Sarımsak, faydalarını saymakla bitiremeyeceğimiz besinlerden bir tanesi. Tek başına da tüketilebildiği gibi genelde yemeklerde kullanılıyor. Kokusu nedeniyle çok fazla tercih edilmese de kıymetini bilenler ondan fazlasıyla yararlanmakta. Sağlık konusunda büyük katkı sağladığı için tercih listemizin ilk sıralarında yer alması gerekiyor. Ancak sarımsağı bir süre tüketmediğinizde çürüme riski oldukça yüksek. Dolayısıyla sarımsak nasıl saklanmalı sorusunun yanıtını vereceğiz. Pek çok kişi de bu sorunun yanıtını merak ediyor.

Sarımsağı Dondurucuda Saklayın

Sarımsağı parçalara ayırıp tuzladıktan sonra buzdolabında bekletebilirsiniz. Parçalara ayırma işlemini blender aracılığıyla gerçekleştirmeniz tavsiye edilir. Rahatlıkla bekletebileceğiniz gibi bu şekilde herhangi bir sıkıntı ile de karşılaşmayacaksınız. Genellikle pek çok kişi bunun sorun olabileceğini düşünür. Ancak aksine bu yöntem oldukça etkilidir.

Cam Kavanozda Saklayın

Cam kavanoz kullandığınız müddetçe sarımsağı saklamanız kolaylaşacak. Kabuklarını soyduktan sonra üzerine zeytinyağı ekleyin ve cam kavanoza koyun. Çeşitli salata gibi yemeklerinizde kullanabilirsiniz.

Turşu ile Saklama

Sarımsaklarınızı turşusunu yaparak da saklayabilirsiniz. 1 kilo cam kavanoza koyulan sarımsakların üzerine 1,5 yemek kaşığı kaya tuzu, 1 tatlı kaşığı limon tuzu atınız. 1 su bardağı sirke ve kavanoz dolana kadar su ekledikten sonra sarımsak turşusu yapımı hazırdır.