Sağlık Bakanlığı İstanbul’dan Şüpheli!

Sağlık Bakanlığı İstanbul’dan Şüpheli!

Sağlık Bakanı İstanbul için şüphelerini anlattı. İstanbul da koronavirüs anormal gelişmeler yaşanıyor. Detaylar haberimizde paylaşıldı

Korona Virüs salgınına karşı mücadele eden Sağlık Bakanlığı açıkladığı verilerle oluşturulan Risk Haritasında Kasım ayı sonunda resmen kırmızı alarm veren İstanbul için kritik gelişmeyi söyledi! HES (Hayat Eve Sığar) uygulaması üzerinden yayınlanan Korona Virüs Risk haritasına bakıldığında sahil, siteler bölgesi, genellikle işlek cadde ve sokaklar, ormanlık alanlar dahil olmak üzere tüm bölgelerde yeni gelişmeler söz konusu oldu.

 3 aydır devam etmekte olan kısıtlamaların ardından Hayat Eve Sığar uygulaması ile Sağlık Bakanlığının açıkladığı korona virüs risk haritası ve İstanbul’daki değişim herkesi şaşırttı. Beylikdüzü, Esenyurt, Beşiktaş, Fatih, Sultanbeyli, Başakşehir ve Ataşehir’e kadar olan yerlerde Risk haritası üzerinden genellikle kırmızı yani virüsün yayılma alanının daha fazla olduğu gerekçesinin gerçek olduğunu söyleyebiliriz. Sizde Hayat Eve Sığar uygulamasına kayıt olarak güncel Risk Haritasını inceleyebilirsiniz.

Nerede hangi renk var?

Fatihte Laleli Camii civarı, Yenikapı, Silivrikapı Caddesi, Turgut Özal Caddesi, Kızılelma Caddesi ve Vatan Caddesi olarak bilinen bölgelerde genellikle de Fatih bölgesinde risk haritasında düşük risk seviyesi olarak kendi bölgesinde korona virüs tehlikesini biraz daha azalttı. Fevzipaşa Caddesi’nde yer alan ve Fatih Camii’nde yer alan kapalı mekanlardan dolayı düşüş kendini hissettirmesine rağmen Çarşamba Pazarının kurulu olduğu yer ve Balat’a inen mahallelerde az da olsa kırmızı renk hala hâkim bu demek oluyor ki tedbirleri elden bırakmamak gerek.

Taksim’den Beşiktaş’a doğru geçilen bölgelerde de yine Hayat Eve Sığar uygulamasından yer alan Korona Virüs Risk Haritasında Dolmabahçe Sarayı, Ayaspaşa, Ihlamur Kasrı, Harbiye, Dolapdere ve Maçka Demokrasi Parkı gibi geniş alanlarda yer alan bölgelerde korona virüs artık düşmüş durumda . Mecidiyeköy civarında daha önce neredeyse hiç kırmızı renk dışında renk kalmadığı, oldukça fazla aşama kat edilmiş durumda olduğu görülüyor.

Bu kapsamda E5’in iki kenarında bulunmakta olan tüm noktalarda Korona Virüs’ü riski geriye doğru çekild ve azaldı. Gülbağ merkezde ise az bir kırmızı rengin kaldığı görülmektedir. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün diğer ayaklarının bulunduğu Kavacık bölgesinde de rahatlayan diğer noktalar arasına girmeye başladı.

Sonuç olarak belirli devam eden tedbirler güzel sonuçlar vermeye başladı. Bu da demek oluyor ki kısıtlamalar artık yavaş yavaş kalkabilir.