Sağlık Bakanlığı Günlük Koronavirüs Sonuçlarını Açıkladı

Sağlık Bakanlığı Günlük Koronavirüs Sonuçlarını Açıkladı

Sağlık Bakanlığı'nın 8 Kasım tarihli koronavirüs verilerine göre son 24 saatte yapılan 357.000 832 testin 27.000.824'ü pozitif çıktı.

Sağlık Bakanlığı'nın 8 Kasım tarihli koronavirüs verilerine göre son 24 saatte yapılan 357.000 832 testten 27.824'ü pozitif çıktı. 187 kişi daha virüsten öldü. İyileşen hasta sayısı ise 28 bin 255 olarak açıklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Eksik aşıların yapılmasında ve aşı oranlarımızın artırılmasında ısrar ediyoruz. Bu konuda bu konudaki kararlılığımız devam ediyor. Ancak salgını yenmenin sadece aşılara bağlı olmadığını unutmamalıyız." dedim.

Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı haritada hedef nüfusun %75'inden fazlasının ikinci doz aşı aldığı iller mavi renkle gösteriliyor. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan koronavirüs verileri tablosundaki bilgilere göre; ikinci aşı dozunda Aodu %83,5 aşılama oranı ile ilk sırada yer aldı. Şanlıurfa %54,3 aşılama oranı ile son sırada yer aldı.

İki büyük şehir arasında İzmir %80,7 ile birinci, Ankara %78,5 ile ikinci ve İstanbul %73,0 ile üçüncü sırada yer aldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka raporunu sosyal medya hesabından şu talimatla paylaştı:

Aşı eksikliğinin giderilmesi ve aşı oranının artırılması gerektiğini her zaman vurguladık. Bu anlamda bu alandaki kararlılığımız devam etmektedir. Ancak salgını yenmenin aşılardan daha fazlasına bağlı olduğunu asla unutmamalıyız. Virüsün yayılmasının artmasını önlemek için önleyici tedbirler almak gerekiyor.