Sağlık Bakanlığı Duyurdu! 203 Kişi Daha Hayatını Kaybetti

Sağlık Bakanlığı Duyurdu! 203 Kişi Daha Hayatını Kaybetti

Sağlık Bakanlığı'nın 10 Kasım tarihli koronavirüs verilerine göre; son 24 saatte yapılan 358.000 251 testten 27.000'i pozitif çıktı. 203 kişi daha virüsten öldü.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Aşılar, aynı gün yeni dozlar ve salgın önlemlerine uyulması beklenenden daha büyük sonuçlar getirecek. Çünkü Covid-19 aşıları ve önlemleri sadece bizi korumuyor: virüs Virüsün yayılması yaşayanları azalttı.

Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı koronavirüs verileri tablosundaki bilgilere göre, aşının ikinci dozunda Aodu aşının %83,7'sini aldı. Oran ilk sırada yer almaktadır. Şanlıurfa %54,7 aşılama oranı ile son sırada yer aldı. İkinci doz aşıda İzmir %80,8 ile birinci, Ankara %78,6 ile ikinci, İstanbul da %73,1 ile üçüncü sırada yer aldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka tablosunu sosyal medya hesabından şu notla paylaştı: Bir gün salgın önleme tedbirlerinin ardından beklenenden daha büyük sonuçlar alınacak. Çünkü Covid-19 aşısı ve önlemleri sadece bizi korumakla kalmıyor: virüsün yayılması yaşam alanını küçültüyor. Yüksek aşılama oranı ve önleyici tedbirler virüsün gücünü kırdı.