Sağlık Bakanı Açıkladı: 226 kişi daha Hayatını Kaybetti

Sağlık Bakanı Açıkladı: 226 kişi daha Hayatını Kaybetti

Sağlık Bakanlığı'nın 18 Kasım tarihli koronavirüs verilerine göre; son 24 saatte yapılan 357.000 223 testten 22.000'inin 234 testi pozitif çıktı. 226 kişi daha virüsten öldü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Aşı geliştirmek için birlik çağrısında bulunun. Aşı konusunda tereddütlü insanlara ilham vermek için sağlık camiasının ve aşılara yönelik halkla iletişim hizmetlerini iyileştirme konusunda tüm medyanın desteğini bekliyoruz. Sabredin."

Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı haritada hedef nüfusun %75 ve daha fazlasının ikinci doz aşı yaptırdığı iller mavi ile gösteriliyor. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan koronavirüs verileri tablosundaki bilgilere göre; ikinci doz aşıda Aodu %84,2 aşılama oranı ile ilk sırada yer aldı. Şanlıurfa %55,6 aşılama oranı ile son sırada yer aldı. İki büyük şehir arasında İzmir %81,3 ile birinci, Ankara %79,0 ile ikinci ve İstanbul %73,6 ile üçüncü sırada yer aldı.

18-kasim-tablo.jpg

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka raporunu sosyal medya hesabından şu talimatla paylaştı::

"Aşılarla mücadele için birlik çağrısı. Halkımızın salgınla mücadele koşullarına uyacağını, gecikmeli ve zamanında dozları bir an önce alacağını umuyoruz. Aşının belirsiz eleştirilerine ilham vermek için sağlık camiasının desteğini bekliyoruz ve tüm aşılarda ısrarcıyız." aşılar için medya Kamu iletişim hizmetleri."