Omicron Varyantının Kalp Hastalarına Etkisi Nedir? Omicron Varyantın Kalbe Zararı Var mı?

Omicron Varyantının Kalp Hastalarına Etkisi Nedir? Omicron Varyantın Kalbe Zararı Var mı?

Omicron varyantı kalp hastaları için daha mı çok zararlı? Kalp rahatsızlığı olanlar Omicron varyantına karşı ne yapmalı? Yeni varyant olarak bilinen ve virüsün hızlı şekilde yayılmasına neden olan bu Omicron hakkında bilinmeyenlere değinildi. Kalp hastaları Omicron varyantından nasıl korunabilir?

Geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan ve gittikçe yayılan koronavirüsün yeni varyantı Omicron, büyük dikkat çekmekte. Kalp hastalarının bu konuda ne yapması gerektiği ve varyantın kalp rahatsızlığı olmayanların yanı sıra kalp hastalarına daha fazla zarar verip vermediği merak ediliyor. Varyantın genel özelliklerine baktığımızda akciğer ve soluk borusunda daha fazla ürediği tespit edildi. Diğer varyantlarla kıyaslandığında bulaşma hızı daha fazla. Dolayısıyla grip mevsiminde olduğumuz için de insanlar eskisine nazaran daha az dikkat ediyor.

Aşılanmak Şart

Kalp hastalıkları başta olmak üzere pek çok hastalıkta kişinin virüse karşı aşılanması şart koşuluyor. Eğer çeşitli sağlık sorunları ve istisnalar bunun önüne geçmiyorsa hatırlatma aşıları da dahil olmak üzere imkanlar dahilinde aşılama yapılmalı. Eğer sıranız geldi ise aşınızı olmanız gerektiği vurgulanıyor.

Kalp Rahatsızlığı ve Omicron

Kalp hastaları ve diğer kronik rahatsızlıklara sahip olanlar, Omicron varyantına karşı dikkatli olmalı. Maske, mesafe ve hijyen kurallarının çiğnenmemesi gerekiyor. Bulaşma ihtimalini en düşük seviyeye indirmek kişilerin kendi elinde.