Omicron Varyantının Hipertansiyon Hastalarına Etkisi Nedir? Omicron Varyantın Hipertansiyon Hastalarına Zararı Var mı?

Omicron Varyantının Hipertansiyon Hastalarına Etkisi Nedir? Omicron Varyantın Hipertansiyon Hastalarına Zararı Var mı?

Omicron varyantına sahip olan hipertansiyon hastaları ne yapmalı? Hipertansiyonunuz var ise Omicron varyantına karşı alınabilecek önlemlerden söz edeceğiz. Üstelik hastalığın ağır geçip geçmeyeceği de merak ediliyor. Yüksek tansiyon hastaları, koronavirüsün yeni varyantına karşı dikkatli olmalı...

Omicron varyantı ile birlikte pek çok kronik hastaların yeni varyanttan nasıl etkileneceği merak ediliyor. Hastaların ne yapması gerektiği ve varyanta yakalanmaları durumunda alınacak bazı önlemler paylaşıldı. Öncelikle bu konuda pek çok kronik rahatsızlığın önemli olduğunu belirtmek gerekiyor. Tansiyon hastalarının kullandıkları ilaçlar da büyük öneme sahip. İlaç kullanımına ilişkin de bazı bilgiler paylaşıldı.

İlaç Kullanmayı Bırakmasınlar!

Hipertansiyon veya yüksek tansiyon hastalarının Omicron varyantına yakalanmaları durumunda düzenli olarak kullandıkları ilaçları bırakmamaları gerekmektedir. Hekim kontrolünde hareket etmek şart. Dolayısıyla bilinçsiz şekilde ilaç kullanımını bırakmak veya çeşitli reçetesiz ilaçlar kullanmak bünyeye zarar verebilir. Varyanta karşı etkili olacak temel şey ise kaliteli beslenmektir. Tüm bu gelişmelerin yanı sıra hastalığın şiddeti ve yaşanabilecek olası durumlara da değinildi.

Hastalık Ağır Geçebiliyor

Hipertansiyon hastaları, Omicron varyantını ağır geçirebilmekte. Çeşitli istatistikler de bunu söylüyor. Dolayısıyla mümkünse hastalığa yakalanmamak için önlemler almalısınız. Maske mesafe ve hijyenin önemli fazla. Ancak yakalandıysanız da hekim kontrolünden çıkmamanız şiddetle tavsiye ediliyor.