Omicron Varyantının Diyabet Hastalarına Etkisi Nedir? Omicron Varyantın Diyabet Hastalarına  Zararı Var mı?

Omicron Varyantının Diyabet Hastalarına Etkisi Nedir? Omicron Varyantın Diyabet Hastalarına Zararı Var mı?

Diyabet, halk arasında şeker hastalığına sahip olanların Omicron varyantı konusunda dikkatli olması gerekiyor. Çünkü yapılan araştırmalar da gösteriyor ki diyabet hastaları bu varyantı biraz daha ağır geçirebiliyor. Yeni Omicron varyantına karşı diyabeti olanlar ne yapmalı?

Henüz yeni yeni ortaya çıkan Omicron varyantı, hızla dünyada yayılıyor. Virüsün son hali olan Omicron'un kalıtsal hastalıklara karşı nasıl etki sağladığı merak edilmekte. Özellikle de diyabet gibi kronik veya kronikleşebilen rahatsızlıklara karşı ne yapılması gerekiyor? Diyabet hastalarının Omicron varyantı konusunda temkinli olması şart koşuldu. Diğer varyantların aksine Omicron'un sahip olduğu belirtiler oldukça farklı. Hastalığın ağır geçmesinin yanı sıra çok daha farklı belirtilerin baskın olduğu ortaya çıktı.

Diyabet Hastaları Ne Yapmalı?

Diyabet hastasıysanız Omicron varyantının daha ağır geçirebileceğiniz ihtimali ifade ediliyor. Dolayısıyla kalp rahatsızlığı veya diyabet hastalığına sahip olanların dikkatli olması şart. Çeşitli önlemler alınarak bu varyanta yakalanma riskini minimum seviyeye çekmek sizin elinizde. Toplu taşımalar da dahil olmak üzere pek çok noktada maske takılabilir ve hijyeninize daha sık önem verebilirsiniz. Ayrıca beslenmeye de zaman ayırmak gerekiyor.

Vitamin ve Mineral Şart!

Vitamin ve minerallerden faydalanmak için kaliteli beslenmeniz oldukça önemli. Vücudun bağışıklığı kuvvetli kalmalı. Dolayısıyla kronik hastalığa sahip olsanız dahi vücudunuzun direnci ve bağışıklığı daima önemli. İlk adım virüse yakalanmamak ikinci adım ise virüse karşı sağlam bünyeye sahip olmak.