Milyonların Merak Ettiği Aşı Yardımı Başladı! Aşı Yardımı Kimlere Verilir? Aşı Yardımı Ne Kadar?

Milyonların Merak Ettiği Aşı Yardımı Başladı! Aşı Yardımı Kimlere Verilir? Aşı Yardımı Ne Kadar?

Ülkemizde ihtiyaç sahibi aileler için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan aşı yardımı ile vatandaşlar çocuklarının sağlık kontrollerini düzenli bir şekilde yaptırabiliyorlar. Düzenli periyotlarda ailelerin hesaplarına yatan aşı paraları ile çocuklarımız çeşitli hastalıklardan kolayca korunabilmektedirler. Peki, aşı desteği nedir? Nasıl Alınır?

Aşı Parası Nedir?

Halk arasında aşı yardımı olarak bilinen destek, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ‘’şartlı sağlık hizmeti’’ başlığıyla sunulmaktadır. Yardımın içeriği, 0-6 yaş arası çocukların sağlık takiplerinin düzenli yapılabilmesi ve okul öncesi dönemde aşılanabilmeleridir. Ayrıca bu destek, bulaşıcı hastalıkların ilköğretim çağındaki çocuklar arasında yayılmasını da önlüyor.

Aşı Parası Ne Kadar 2022?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni yılda aşı parasının ne kadar olacağını açıkladı. Yardım, Ocak 2022 tarihinden itibaren 45 lira olarak ödenecektir. Bu desteğe hak kazanan aileler, çocukları 6 yaşını doldurana kadar düzenli olarak yardım alabilecekler. Ayrıca aşı yardımı, hem kız hem de erkek çocuklar için yapılabilmektedir.

Aşı Yardımı Başvuru Nasıl Yapılır?

İhtiyaç sahibi aileler, 0-6 yaş çocukları için sosyal yardımlaşma ve dayanışma merkezlerine giderek bizat başvuruda bulunabilmektedirler. Ayrıca herhangi bir vakıf bünyesinde kaydı olmayan ailelerin muhtarlık bünyesinden mutlaka fakirlik belgesi alması da şarttır. Bunun yanı sıra aşı yardımı için giden vatandaşlar, kurumların diğer sosyal yardım projelerine de aynı anda başvurabilmektedirler.