Kıymalı Patates Dolmasını Hiç Böyle Yemediniz! İşte Tam Liste Kıymalı Patates Dolması Tarifi!

Kıymalı Patates Dolmasını Hiç Böyle Yemediniz! İşte Tam Liste Kıymalı Patates Dolması Tarifi!

Türk kültür mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan dolma bulgur ile olan bir yemek türüdür. Gelişen teknoloji ile birlikte insanlar yeni tarifleri oluşturmaya başladı. Şimdi ise sizlere kıymalı patates dolması tarifi vereceğiz.

Patates birçok yemeği ana maddesi haline geldi. Bizde sizler için bu tarihte ana besin olan patatesi kıyma ile bütünleşerek kıymalı patates dolması tarifini vereceğiz.

Kıymalı patates dolması için gerekli malzemeler

7 adet orta boy patates, 1 adet kuru soğan (orta boy, yemeklik ve doğranmış), 1 adet kapya biber (küçük küp küp doğranmış), 2 baş rendelenmiş sarımsak, 1 çay kaşığı tuz, 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 300 gram dana kıyma, 3 adet sivri biber (küp küp doğranmış), 2 adet domates (soyulmuş küp küp doğranmış)

Kıymalı patates dolmasının salçalı sos tarifi için; 2 su bardağı su, 1 çay kaşığı tuz ve 2 yemek kaşığı domates salçası

Kıymalı patates dolması nasıl yapılır?

İlk olarak patateslerin kabuklarını soyalım. Bunun ardından patatesleri saf su yardımı ile yıkayıp iyice temizleyelim. Bu aşamanın ardından patatesleri tatlı kaşığı yardımı ile oyalım. Ardından ikinci aşamaya geçelim.

Patatesleri olduktan hemen sonra bir tencerenin içerisine kızartma ekleyip patatesleri iyice kızarıncaya kadar kızgın yağın içerisinde kızartalım. Fakat bu aşamada patateslerin yumuşamasına dikkat edelim. Bu aşamanın ardından kıymalı harcı hazırlama aşamasına geçelim. Bir tavanın içerisinde sıvı yağ ve soğanları harmanlayalım. Ardından kavurmadan üzerine kıymaları ekleyip kavurma işlemine geçerim. Kavurmuş olduğumuz kıymanın üzerine kırmızı kapya biber, yeşil biber, rendelenmiş sarımsakları ekleyip soyulmuş ve doğranmış domatesleri ilave edelim. Tuzunu da ekledikten sonra 3 ya da 4 dakika kavurma işlemine devam edelim. Ocaktan aldığımız harcı oymuş olduğumuz patates içerisine ekleyip fırın tepsisine ya da tencerenin içerisine yerleştirelim. Bir kap içerisine su ekleyip salça ve tuzu da ilave edip karıştırıp bu karışımı patateslerin üzerine gezdirelim. Önceden ısıtılmış 195 derecede fırında 35 dakika pişirelim. Patates dolmalarımız hazır. Afiyetle yemeden önce üzerine yoğurtlu sos da ekleyebilirsiniz.

Kıymalı patates dolmasının püf noktaları nelerdir?

Kıymalı patates dolmasının yapımından bitimine kadar titiz bir çalışmayla ilerlemeniz gerekiyor. Kıymalı patates dolması yemeğinin püf noktaları kızartma aşamasıdır. Patatesin kızartma işleminin ardından yalnız yağın içerisinde yumuşaması gerekiyor. Eğer patates yumuşak olursa yemekte dağılır. Kıymalı patates dolmasının üzerine yoğurt eklenebilir. Sade ya da sarımsaklı yoğu