Hayat Eve Sığar Nedir? Nasıl Kullanılır?

Hayat Eve Sığar Nedir? Nasıl Kullanılır?

Hayat Eve Sığar uygulaması nasıl kullanıldığı ne amaçla yapıldı. HES Kodu ile ilgili detaylar haberimizde paylaşılmıştır.

Korona Virüs ile etkin bir mücadele veren Sağlık Bakanlığı yepyeni ve kullanışlı bir mobil uygulamayı devreye soktu. ‘’Hayat Eve Sığar’’ uygulaması ile hasta olan vatandaşlar takip edilecek. Her vatandaş hangi bölgelerin risk altında olduğunu görüp ona göre kendilerini hazırlayacaklar ve o bölgeye gitmeyecekler. Nasıl İndirilir? Nasıl Kullanılır? Sorularının cevaplarını verelim.

Hayat Eve Sığar Uygulaması nedir?

Başlayan Pandemi dönemi ile birlikte bilişim ve teknolojinin sunduğu imkanlardan en üst düzeyde yararlanmak için tüm Korona Virüs sürecini Sağlık Bilişim Sistemleri üzerinden denetleyip kontrol eden Sağlık Bakanlığı Hayat Eve Sığar mobil uygulamasıyla vatandaşlar hem kendi sağlık durumunu hem de çevresinde ki insanların virüse yakalanıp yakalanmadıklarını veya o bölgenin güvenli olup olmadığını göreceklerdir. Sağlık Bakanlığınca ‘’Korona’dan korun Riskleri en aza indir’’ sloganı ile başlayan hareket peş peşe hayata geçirildi. Bu uygulamayı sunmalarında ki başlıca amaç ise Korona Virüs’ü korumak, yönlendirmek, bilgilendirmek, riskleri en aza indirmeye çalışmak ve vatandaşları olağan durumlardan direkt uygulama üzerinden bilgilendirmek.

Özellikleri,

  • Vatandaşlar enfekte yoğunluğunun olduğu bölgeleri inceleyebilecekler.
  • Sağlık durumlarında değişim görenler, bunu uygulamada doldurabildikleri sağlık testleriyle bildirebilecek. Yüklenen bilgileri ilgili doktorlar kontrol edip yönlendirme yapacak.
  • Hastane, Eczane, Market ve durak gibi ihtiyaç duyulan ve bilinmesi gereken yerleri gösterecek.
  • Türkiye Günlük Korona Virüs tablosunu uygulama üzerinden inceleyebilecek.
  • Vatandaşlar onay doğrultusunda ailelerini ya da yakınlarını listelerine ekleyecek. Bu şekilde riskli bölgelerde yer alan sevdikleri kişileri de o bölgeden uzak durması gerektiğini şeklinde uyarabilecekler.
  • Kısa süre sonra yeni özelliklerinde ekleneceği uygulamaya, vatandaşın riskli kişilerle temas edip etmediğinin gözlemlenmesini gösteren bir özellikte gelecek.
  • Son olarak Korona virüs hakkında faydalı bilgiler ve anlık uyarıların iletileceği vatandaşlara, evlerinde geçirdikleri günlerde psikolojik ve sosyal açıdan destek olacak içeriklerde sağlanacak.

Hayat Eve Sığar uygulamasını kullanabilmek için indirmemiz gerekiyor, Taşınabilir mobil cihazınızda yer alan Uygulama marketlerinden indirebilirsiniz. Android için, https://play.google.com/store/apps/details?id=tr.gov.saglik.hayatevesigar&hl=tr&gl=US . İphone telefonlarda kullanabilmek için, https://apps.apple.com/tr/app/hayat-eve-sığar/id1505756398?l=tr buradan indirerek erişebilirsiniz. Uygulama içerisine giriş yaptığınızda sizden istenen gerekli bilgileri doldurduktan sonra uygulama sizlere adım adım nasıl kullanabileceğinizi zaten anlatmaktadır.