Günlük Bunları Uygularayak Kuru Cilt ve Yağlı Ciltlerden Kurtulabilirsiniz! Kuru Cilt ve Yağlı Ciltler İçin Maske Nasıl Yapılır?

Günlük Bunları Uygularayak Kuru Cilt ve Yağlı Ciltlerden Kurtulabilirsiniz! Kuru Cilt ve Yağlı Ciltler İçin Maske Nasıl Yapılır?

Yaşam boyuncu bir çoğumuz kuru ciltten şikayetçi bir çoğumuzda kuru ciltten şikayetçi. Maden suyunun cilde faydası nedir? Kuru cildi olanlar ne yapmalı? Yağlı cildi olanlar ne yapmalı? Evde cilt maskesi nasıl yapılır?

Günlük cilt bakımı yaparken cilt yapınıza uygun, akranlarınız için tasarlanan ve ihtimal dahilinde olan cilt problemleriniz için çözümü gösteren ürünler kullanmalısınız. Her gününü makyajla geçiren bayanlar akşam yatmadan önce cildini temizlerken özenli ve titiz olmalıdır. Temizlik sürecinde cildinizde makyajın yalnız bir parçası kalmadığından emin olmalısınız. Bunu demem gereksiz olsa da söylemeden geçmeyeceğim. Yanınızda sürekli olarak dudak koruyucu bulundurun ve ihtiyacınız olduğu zamanlarda dudaklarınızı nemlendirmekten çekinmeyin. Dudaklarınızı ıslatmamaya dikkat edin, bu kuruluk oranını arttırır. Cilt temizliği anında teninizi tahriş edecek hareketlerden kaçının

Günlük Maden Suyu Bakımının Cilde Etkisi!

Herkesin bildiği gibi maden suyu günlük cilt bakımında tüm bayanların yardımcısı olmuştur Güne başlarken cildinizi pamuk aracılığıyla maden suyu ile silerek daha nefis, güzel bir gün geçirebilirsiniz. Akşam evinize girdiğiniz zaman makyajınızı temizledikten sonra yine bir pamuk aracılığıyla cildinizi maden suyu ile sildiğiniz zaman temizlik işini tamamlamış olursunuz. Bir şey daha var maden suyu cildinizi rahatlatıp dinlendirici bir etki hissedeceksiniz.

Kuru Cildi Olanlar Korkmasın!

Yüzünüzü her sabah kalktığınızda soğuk suyla yıkayın ve makyaj yapan biriyseniz temizliğinize önem verin. Sabahları makyaj yapmadan önce cildinizi gül suyuyla silebilirsiniz. Makyaj yapmıyorsanız geceleri yatmadan cildinizi nemlendirici bir sabunla yıkamanız etkili olacaktır. Sabah ve akşamları kesinlikle kuru ciltler için özellikle hazırlanmış nemlendiricileri yüzünüze sürün. Yazlarıysa ayrı ve dikkatli bir tavırla ve önem vererek her mevsim güneşten korunun.

Yağlı Cildi Olanlara Çözüm!

Yağlı ciltler için özellikle etiketiyle ayrılan nemlendirici kremlerle her sabah ve akşam cildinizi nemlendirin. Gün aralarında yüzünüzü yıkamayı azaltın. Bu cildinizin çok fazla yağ üretmesine sebep olur. Ve hiçbir kadın cildinin yağ orantısını insanlar görülmesini istemez. ‘Aman nasıl olsa benim cildim yağlı, nemlendirici kullanmamın anlamı yok’ şeklinde bir düşünceye düşmeyin . Bu tür durumlarda önem vermeniz gereken kullanacağınız nemlendiricinin yağ oranının cildinize uygun olmasıdır.

Bu ayrıntıyı önem vererek aldığınız nemlendiriciyi günde iki kere kullanın. Ve güneşten korunmayı da ihmal etmeyin. Güneş cildinize karşı bir şekilde zarar veriyor. Koyu renkli ten rengine ait olan bayanlar güneşe karşı duyarlılık bakımından daha kârda olsalar bile herkes, güneşin yakan ışınlarından korunmak için önemli tedbirler almalıdır. Güneş ayırt etmeksizin kuru cilt yağlı cilt demeden zararlı ışınlarını yansıtıyor. Son bir şey daha buraya kuru ve yağlı ciltlere yönelik birer adet cilt bakım maskesi tarifini yazıyorum . Cildinizi tanıyarak istediğiniz bakımı daha kolay yapabilirsiniz. Yanlış bakım ürünlerini kullanmamaya özen gösterin.

Sıhhatli günler.

Kuru Cildi Olanlara Günlük Maske Tarifi!

Malzemeler: 1 adet muz / 1 yemek kaşığı süt / 1 tatlı kaşığı bal Muzu tüm gün yaşadığınız depresif durumların hıncını atarcasına ve ezerek verilen diğer malzemelerle karıştırın. Elde edilen püreyi cildinize uygulayın. 15 dakikalık bir dinlenmenin ardından maskeyi ılık suyla temizleyin. Yapılan bu maske cildinizi yenileyerek elastikiyet özelliğini arttırır. Bu maske cildi yapılandırır ve esnekliğini arttırır, cilt hücrelerini harekete geçirir daha aktif çalışmalarına sebep olur. Haftada 1 kere uygulanması uygundur.

Yağlı Cildi Olanlara Günlük Maske Tarifi!

Malzemeler: 2 Limon kabuğu, 2 çorba kaşı su Suyun içerisinde üç dakika bekletilerek yumuşayan limon kabuklarını robotla püre haline getirin. Maskeyi cildinize yaymadan önce yağlı ciltler için üretilmiş bir sabun yardımıyla temizleyin. Göz çevresine gelmeyecek şekilde maskeyi yüzünüze bir pamuk aracılığıyla yayın. 15 dakika beklemenin ardından ılık su ile cildinizi yıkayarak temizleyebilirsiniz. Bu işlemin ardından yine yağlı ciltler için üretilen nemlendiricilerden kullanabilirsiniz.