Canan Karatay'dan Dikkat Çeken Uyarı! Alkol Gibi Vücuda Zarar Veriyor!

Canan Karatay'dan Dikkat Çeken Uyarı! Alkol Gibi Vücuda Zarar Veriyor!

Canan Karatay, meyve sularının zararından bahsetti. İçerisinde C vitamini olsa bile karaciğeri yağlandırması ve früktoz zehirlenmesine neden olması gibi çeşitli etkileri olduğunu söyledi. Peki Canan Karatay'a göre C vitamini için ne tüketilmeli? Alkol gibi vücuda büyük zararlar veren meyve suları hakkında bilgiler paylaştı.

Pek çok kişinin iyimser şekilde tükettiği meyve sularına değinen Canan Karatay, C vitamini deposu olduğu belirtilen bu sulara karşı dikkat edilmesini belirtti. Aşırı tüketimin yanı sıra günlük tüketimin dahi vücuda zarar verebileceğini ifade ediyor. Alkol gibi vücuda zarar vermesi nedeniyle tercih edilmemesi gerektiğini savundu.

Karaciğeri de Yağlandırıyor

Meyve sularının karaciğeri yağlandırdığını belirtti. Bu tarz sağlık sorunlarını yaşamamak için meyve suyu tüketimine son verilmesi çağrısında bulundu. Ünlü ismin söyledikleri büyük bir kitle tarafından ciddiye alınıyor. Bilimsel temelleri olan sözleri ise sağlık gündemindeki yerini daima korumakta.

Maydanoz Tüketmeyi Önerdi

Portakal suyundaki C vitamini yerine bir tutam maydanoz yenmesini tavsiye etti. İçindeki C vitamini oranının çok daha fazla olduğunu söyledi. Böylelikle hem şeker hem de karaciğeri yoracak çeşitli meyve sularının vücuda girmemesi sağlanıyor. Fazla meyve suyu tüketiminin kısa orta ve uzun vadede früktoz zehirlenmesine yol açabileceği konusunda da uyarısını yineledi. Çocuklara verilen meyve sularına dikkat edilmesi gerektiği vurgulanıyor. Canan Karatay'ın vitaminleri daha sağlıklı besinlerden karşılanmasını savunması, pek çok kişi tarafından destekleniyor.