Bakan Koca'dan Kısıtlama Açıklaması

Bakan Koca'dan Kısıtlama Açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin koca, Türkiye'de koronavirüsdeki son durumu açıkladı. Bakan Koca'dan birde kısıtama açıklaması geldi

Sağlık Bakanlığı'nın 19 Kasım tarihli koronavirüs verilerine göre; son 24 saatte yapılan 356.000 563 testten 23.000'inde 810 test pozitif çıktı. 218 kişi daha virüsten öldü. İyileşen ve taburcu edilen hasta sayısı ise 28.000.749 oldu. Sağlık Bakanı Fahreddin Koka, "Salgın döneminde günlük yaşam birçok kez kısıtlandı ve sonuç alındı. Kısıtlamalar artık sorun olmasa da kişisel tercihlerimizde bunları göz önünde bulundurmalıyız. Haydi öyle olmayan kurumlara gidelim" dedi. Hizmet almaya gitmekle meşgul" dedi.

Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan haritada hedef nüfusun %75 ve daha fazlasının ikinci doz aşı yaptırdığı iller mavi ile gösteriliyor. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan koronavirüs verileri tablosundaki bilgilere göre; ikinci doz aşıda Aodu %84,3 aşılama oranı ile ilk sırada yer aldı. Şanlıurfa %55,7 aşılama oranı ile son sırada yer aldı.

İkinci aşı dozunda ise İzmir %81,3 ile birinci, Ankara %79,1 ile birinci ve İstanbul %73,6 ile ilk sırada yer aldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vakayı sosyal medya hesabından şu notla paylaştı: Günlük yaşam kısıtlandı ve onlardan sonuç aldı. Kısıtlamalar artık bir sorun olmasa da, bunları kişisel seçimlerimizde dikkate almalıyız. Meşgul olmadığı zamanlarda hizmet alacağımız kurumlara gidelim.