Bakan Koca: Sayı vererek üzücü haberi duyurdu

Bakan Koca: Sayı vererek üzücü haberi duyurdu

Sağlık Bakanlığı'nın 28 Kasım tarihli koronavirüs verilerine göre; son 24 saatte yapılan 350.000 385 testten 21.000'inde 655 test pozitif çıktı. 213 kişi daha virüsten öldü. 2007 yılında iyileşenlerin sayısının 20.000 olduğu açıklandı. İkinci doz aşıda ise Türkiye ortalama aşılama oranı %81,12'ye ulaştı, Ordu birinci, Şanlıurfa son sırada yer aldı.

Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı haritada, 2. doz aşılamada hedef nüfusun yüzde 75 ve üzerinin aşılandığı iller mavi renkle gösteriliyor. Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs verilerine ilişkin yayınladığı tabloda yer alan bilgilere göre; 2. doz aşılamada yüzde 84,7 aşılama oranıyla Ordu birinci sırada yer alıyor. ‘Mavi iller’ listesinde Ordu'yu sırasıyla Osmaniye, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Burdur izliyor. Yüzde 56,5 aşılama oranı ile Şanlıurfa ise son sırada bulunuyor. 

2. doz aşılamada üç büyük ilde ise birinci sırada yüzde 81,7 ile İzmir, ikinci sırada yüzde 79,4 ile Ankara ve üçüncü sırada yüzde 74,0 ile İstanbul yer alıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka tablosunu sosyal medya hesabından şu notla paylaştı:

"Tabloda bir süredir ciddi değişkenlikler görülmüyor. Bu seyir, kontrolü kolaylaştırıyor. Tedbirlere daha fazla duyarlı olursak vaka sayılarında daha iyi sonuçlar elde edebiliriz. Salgın ortamından çıkış için, aşı gündemde ilk sırada yer alıyor. Aşınızı vaktinde yaptırın.”