Bakan Koca: Hem Uyardı Hemde Üzücü Haberi Duyurdu

Bakan Koca: Hem Uyardı Hemde Üzücü Haberi Duyurdu

Sağlık Bakanlığı 5 kasım koronovirüs sonuçları açıkladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca uyarı yaparak açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanlığı'nın 5 Kasım tarihli koronavirüs verilerine göre; son 24 saatte yapılan 361.000 422 testin 28.000'i pozitif çıktı. Virüsten 198 kişi daha hayatını kaybetti. İyileşen hasta sayısı ise 32.000.201 olarak açıklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Tam doz aşılar risklere karşı istenilen sonuçları verebilir. Gebelerin, kronik hastalığı olan hastaların ve 60 yaş üstü kişilerin tam aşı olmaları çok önemlidir. İki dozdan sonra aşıları yaptırılır. mRNA aşısı olan kişilerden öncelikli gruptaki kişiler de vakit kaybetmeden randevu alabilirler.Aşılama ertelenemez" dedi.

Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı haritada hedef nüfusun %75 ve daha fazlasının ikinci doz aşı aldığı iller mavi ile gösteriliyor. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan koronavirüs verileri tablosundaki bilgilere göre; ikinci doz aşıda Aodu %83,3 aşılama oranı ile ilk sırada yer aldı. Şanlıurfa %54,0 aşılama oranı ile son sırada yer aldı. İki büyük şehir arasında ilk sırada %80,6 ile İzmir, ikinci sırada %78,3 ile Ankara ve %72,8 ile İstanbul üçüncü sırada yer aldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka raporunu sosyal medya hesabından şu talimatla paylaştı:

Tam doz aşıların kullanılması risklere karşı istenilen sonuçların alınmasını sağlayabilir. Gebelerin, kronik hastalığı olan hastaların ve 60 yaş üstü kişilerin aşılarının tam olması çok önemlidir. İki doz mRNA aşısı yaptıranlar arasında öncelik grubunda olanlar da vakit kaybetmeden randevu alabilirler. Aşı ertelenemez.