Bakan Koca Acı Haberi Duyurdu! Vaka Sayısı Patladı

Bakan Koca Acı Haberi Duyurdu! Vaka Sayısı Patladı

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamaya göre günlük vaka sayısı 36 bin 731 oldu.

Sağlık Bakanlığı’nın 1 Ocak’a ilişkin koronavirüs verilerine göre; son 24 saat içerisinde yapılan 369 bin 27 testten 36 bin 731’i pozitif çıktı. Virüs nedeniyle 145 kişi daha hayatını kaybetti.

İyileşen hasta sayısı 23 bin 325 olarak açıklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Maske. Omicron varyantının oluşturduğu tehlike ve virüsün yayılmasına karşı, salgının ilk aylarındaki ciddiyetimize dönmek zorundayız. Maske, gelişigüzel takılmak yerine, ağzı ve burnu tamamen kapatacak şekilde kullanılmalıdır. Sosyal mesafe kuralına daha çok dikkat edilmelidir” dedi.

Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı haritada, 2. doz aşılamada hedef nüfusun yüzde 75 ve üzerinin aşılandığı iller mavi renkle gösteriliyor. Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs verilerine ilişkin yayınladığı tabloda yer alan bilgilere göre; 2. doz aşılamada yüzde 87.3 aşılama oranıyla Ordu birinci sırada yer alıyor. Yüzde 60.0 aşılama oranı ile Şanlıurfa ise son sırada bulunuyor. 2. doz aşılamada üç büyük ilde ise birinci sırada yüzde 83.8 ile İzmir, ikinci sırada yüzde 81.5 ile Ankara ve üçüncü sırada yüzde 76.2 ile İstanbul yer alıyor.

vaka-ic-001.jpg

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka tablosunu sosyal medya hesabından şu notla paylaştı:

“Maske. Omicron varyantının oluşturduğu tehlike ve virüsün yayılmasına karşı, salgının ilk aylarındaki ciddiyetimize dönmek zorundayız. Maske, gelişigüzel takılmak yerine, ağzı ve burnu tamamen kapatacak şekilde kullanılmalıdır. Sosyal mesafe kuralına daha çok dikkat edilmelidir.”