Bakan Koca Acı haberi duyurdu! 197 kişi daha hayatını kaybetti

Bakan Koca Acı haberi duyurdu! 197 kişi daha hayatını kaybetti

Sağlık Bakanlığı'nın 11 Kasım tarihli koronavirüs verilerine göre; son 24 saatte yapılan 356.004 testin 24.898'i pozitif çıktı. Virüsten 197 kişi daha hayatını kaybetti. 360 kişi iyileşenlerin sayısının 24 bin olduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Yaklaşık 8,6 milyon kişi aşının ikinci veya üçüncü dozunu alamadı. Aşı zamanı geldi. Aşının tam olması doz sayısına ve dozlar arasındaki farka bağlıdır. Bildirimimiz bu sürelere dayanmaktadır.Aşının etkinliğinden daha fazla yararlanmak için aşı planınızı takip etmelisiniz.

Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı haritada hedef nüfusun %75 ve daha fazlasının ikinci doz aşı aldığı iller mavi ile gösteriliyor. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan koronavirüs verileri tablosundaki bilgilere göre; ikinci aşı dozunda Aodu %83,8 aşılama oranı ile ilk sırada yer aldı. Şanlıurfa %54,8 aşılama oranı ile son sırada yer aldı.

İki büyük şehir arasında İzmir %80,9 ile birinci, Ankara %78,7 ile ikinci, İstanbul ise %73,2 ile üçüncü sırada yer alıyor. : "Yaklaşık 8,6 milyon kişi aşının ikinci veya üçüncü dozunu almamıştır. Aşının eksiksiz olması, doz sayısına ve dozlar arasındaki süreye bağlıdır. Bildirimimiz bu zaman dilimlerine dayanmaktadır. aşının etkinliği Daha fazla fayda sağlamak için aşı planınızı izlemelisiniz.