Bakan Koca: Acı Haber Az Önce Duyurdu

Bakan Koca: Acı Haber Az Önce Duyurdu

Sağlık Bakanlığı'nın 9 Kasım tarihli koronavirüs verilerine göre; son 24 saatte yapılan 359 bin 560 testten 28 bini pozitif çıktı. Virüsten 196 kişi daha hayatını kaybetti.

İyileşen kişi sayısı ise 28 bin 859 olarak açıklandı. Sağlık Bakanı Fahreddin Koka, "Aktif vaka sayımız yaklaşık 450 bin 126. Testi pozitif çıkan kişilerin, şikayetleri ne olursa olsun, hastalığın yayılmasını önlemek için karantina koşullarına kesinlikle uymaları gerektiğini hatırlatmak isteriz. Başarılar" Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı haritada, hedef nüfusun %75 ve daha fazlasının ikinci doz aşı aldığı iller mavi renkle gösteriliyor. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan koronavirüs verileri tablosundaki bilgilere göre; ikinci aşı dozunda Aodu %83,6 aşılama oranı ile ilk sırada yer aldı. Şanlıurfa %54,5 aşılama oranı ile son sırada yer aldı.

İkinci doz aşıda İzmir %80,8 ile birinci, Ankara %78,5 ile ikinci, İstanbul %73,0 ile üçüncü sırada yer aldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka tablosunu sosyal medya hesabından şu notla paylaştı: Aktif vaka sayısı yaklaşık 450.126. Şikayeti ne olursa olsun testi pozitif çıkanların, hastalığın yayılmasını önlemek için karantina koşullarına kesinlikle uymaları gerektiğini hatırlatmak isteriz. Salgınla mücadelenin başarısı ortak sorumluluğa bağlıdır.