Aşı yapılacak grupta mıyım? Gruptaysam nasıl öğrenebilirim?

Aşı yapılacak grupta mıyım? Gruptaysam nasıl öğrenebilirim?

Sağlık bakanı yapmış olduğu açıklamada. Aşı olacakların grupları ve ne zaman olunacaklarını görmeleri için E-Nabız üzerinden kontrol etmesi gerektiklerini açıkladı.

Sağlık Bakanlığı Sosyal Medya platformu Twitter üzerinden yapmış olduğu paylaşımda ‘’Aşı yapılacak grupta olup olmadığınızı e-Nabız uygulamasıyla veya kısa mesaj (SMS) üzerinden öğrenebilirsiniz’’ cümlelerini kullandı. İlk önce Sağlık çalışanlarına (eczacılar dahil) yer verilen aşı çalışması son hızla devam etmekte. Sağlık çalışanlarından sonra Yaşlı, engelli, korum evleri vb. yerlerde kalan ve çalışanların aşısı yapılacak. Ardından 90 yaş üstü bireylerden başlayarak 85-89 yaş, 80-84 yaş, 75-79 yaş, 70-74 yaş, 65-69 yaş, Millî Savunma Bakanlığı, İç İşleri Bakanlığı, Kritik Görevlerdeki kişiler, Zabıtalar, Özel Güvenlik Görevlileri, Askerler, Polisler, Adalet Bakanlığı, Eğitim Sektörü (Öğretmenler ve Öğretim üyeleri), Gıda Sektörü (SGK kayıtlarına göre) çalışanlar (fırın, yemek fabrikaları, gıda imalathaneleri, ambalajlanmış su üreticileri vb.), Taşımacılık sektörü, 60-64 yaş, 55-59 yaş, 50-54 yaş, 40-49 yaş, 30-39 yaş, 18-29 yaş ve zamanında aşı olmayanlar şeklinde sırasıyla devam edip sonlanacaktır.

Korona Virüs Aşısını Ne Zaman Olacağız?

Bu sorumuzun yanıtını almak için ilk önce Google Play Store, App Store, Kişisel bilgisayarınız veya taşınabilir mobil cihazınızdan e-Nabız uygulamasını indiriyoruz ve giriyoruz. Bizden istenen T.C Kimlik Numarası ve e-Nabız şifremizi dolduruyoruz. Siteye giriş yaptıktan sonra sol tarafta bulunan ‘’Aşılar’’ kısmına basıyoruz ve karşımıza çıkan tablonun yukarısında ‘’Covid-19 Aşısı’’ bölümünden Aşınızın olup olmadığını görebilirsiniz.

Korona virüs aşısı yapılacak grupta olup olmadığınızı kısa mesaj (SMS) Yoluyla öğrenmek istiyorsanız,

  • Aşı yazıp aralarında boşluk bırakmadan sırasıyla T.C Kimlik Numarası ve T.C Kimlik Seri Numarasının son 4 hanesini yazıp 2023’e gönderiyoruz. Örnek olarak: AŞI 12345678910 1234 şeklinde olacaktır.

İnternet erişimi olmayan vatandaşlarda aynı şekilde Özel Mesaj (SMS) yoluyla kolay bir şekilde öğrenebilirler.

İkinci Doz Ne Zaman Vurulacak?

Aşı uygulaması yapılan her vatandaş, sonrasında aşıya ait tüm veri ve detaylara taşınabilir mobil cihazına gönderilecek olan kısa mesaj (SMS) ve e-Nabız üzerinden hesabına girerek erişebilecektir. İkinci doz aşınızın randevusu hekiminiz tarafından verilecektir. Size kısa mesaj olarak tüm detaylar gönderilecektir. MHRS veya e-Nabız üzerinden de kontrol edebilmektesiniz. İsterseniz aşı uygulaması ve randevu bilgilerinizin yazılı olduğu aşı kartının çıktısını alabilirsiniz. Aşı sonrası dile gelmeyen ve istenmeyen etkiler kayıt altına alınacak, değerlendirilip elektronik ortamda değerlendiriliyor.