9 Şubat 2021 Günlük Koronavirüs Tablosu Durulmuyor!

9 Şubat 2021 Günlük Koronavirüs Tablosu Durulmuyor!

9 Şubat 2021 Günlük Koronavirüs Tablosunun paylaşılmasıyla beraber durulmaması endişelere neden oluyor. Koronavirüs tablosu ilgili haberimizde paylaşıldı

9 Şubat 2021 tarihiyle günlük koronavirüs tablosu paylaşıldı. Alınan verilere göre koronavirüs aynı şekilde vakalar devam ediyor. Test sayısı olarak 137 bin 712 kişiye yapıldı. Bu tabloya göre 8 bin 636 kişide pozitif vaka sayısı görüldü.  Hasta sayısı olarak 659 olarak belirlendi. Bugün yaşanan vefat sayısında düşüklük olarak 98 kişide görüldü. İyileşen sayısı olarak da 8 bin 109 olarak görüldü.

Toplam Koronavirüs Sayısı

Türkiye de görülen toplam test sayısı olarak 30 milyon 893 bin 496 kişiye yapıldı. Bu test sayısından 2 milyon 548 bin 195 kişide vaka sayısı görüldü. Koronavirüs den dolayı vefat eden kişi sayısı olarak 26 bin 998 oldu. Ağır hasta sayısı olarak 1310 olarak belirlendi. Koronavirüs  taşıyıp iyileşen kişi sayısı 2 milyon 437 bin 382 kişi olarak belirlendi.

Mutasyonlu Koronavirüs Türkiye’de!

Yeni alınan haberlere göre Trabzon mutasyonlu koronavirüs görüldü. Bu haber sonrasında maske kullanımının önemini ve çift kat maske kullanılması gerektiği öğrenildi. Mutasyonlu koronavirüs daha etkili bir şekilde kişide görüldüğü ve daha çabuk bulaştığı haberler arasında yer almaktadır. Alınan mutasyonlu koronavirüs sonrasında tedbirlerin daha artırıldığı gözüküyor. Ancak vatandaşların tedbirlere kendince uyması gerekmektedir.

Sağlık Bakanı tarafından uyarılan mesafe 2 metre olması gerektiğini söylendi. Ayrıca aynı ortamda bulunma süresinin en fazla 10 dakika olması gerektiğini söylendi. Maske kullanımının önemi olduğu ve bunun çift kata çıkması gerektiği de söylendi. Ortam değiştirildiğinden itibaren dezenfektan kullanımı ve el temizliğinin önemi de çok yüksek seviyededir. Kişilerin birbiriyle tokalaşmaması ve mesafeyi uyulması bu hastalığın buluşmaması anlamına gelmektedir.

Koronavirüs Aşısı Etkili mi?

Ülkemizde koronavirüs aşısı yapılmaya devam ediyor. Koronavirüs aşısı etkili bir çözüm olsa da gene de virüsün hafife alınmaması gerektiğini bilinmesi gerekmektedir. Aşı olan kişi koronavirüse tekrardan yakalanmayacak şeklinde bir durumu yoktur. Mutasyon geçiren virüse karşı tekrardan bulaşma ihtimali de bulunuyor. Kişiler bünyesini yarayacak tüketimler gerçekleştirerek kendini korumalıdır. Vitaminli yiyecekler ve gıda takviyelerine önem vererek bünyenizi daha geliştirebilirsiniz. Temizliğinize önem göstererek kendinizi koronavirüs hastalığından kurtarabilirsiniz.