8 Şubat 2021 Koronavirüs Yükselişe Geçti!

8 Şubat 2021 Koronavirüs Yükselişe Geçti!

8 Şubat 2021 koronavirüs tablosu paylaşıldı. Oluşan durum sonrasında yükselişe geçildiği görüldü. Vaka sayıları ve detaylar haberimizde paylaşıldı.

Fahrettin Koca her gün koronavirüs günlük tablosunu açıklıyor. 8 Şubat 2021 tarihinde açıkladığı tabloda yükseliş görülüyor. Böylelikle yasakların kalkılması hakkında karar beklenirken bu durum açıklanmasıyla birlikte olanakların zor olduğu gözüküyor.

8 Şubat 2021 Koronavirüs Tablosu

Yapılan test sayısına göre 139 bin 378 kişiye test yaptırıldı. Bu testlerden 8 bin 103 kişinde pozitif koronavirüs kişi sayısı görüldü. Hasta sayısı olarak 632 olarak belirtildi. Ölüm sayısı 103 olarak belirlenirken iyileşen sayısı 8 bin 567 oldu. Toplam verilen sayılara bakıldığında 30 milyon 755 bin 784 kişiye test yapıldı. Bu test sayılarından 2 milyon 539 bin 559 kişide koronavirüs görüldü. Ülkemizde koronavirüs den dolayı vefat eden kişi sayısı 26 bin 900 oldu. Ağır hasta sayısı toplamda 2 milyon 449 273 bin olarak yer alıyor.

Koronavirüs Belirtileri Nelerdir?

Koronavirüs ile ilgili çoğu kişi araştırma yapmaktadır. Belirtiler olarak en yaygın görülen unsurlar yüksek ateş, kuru öksürük ve yorgunluk olması görülmektedir. Bunun yanında az olarak görülen unsurlarda ishal, boğaz ağrısı, vücut ağrıları, baş ağrısı, koku kaybı, ciltte döküntülerin oluşması gibi gözükebilir. Ciddi olarak görülen unsurlar da nefes güçlüğü ve nefes darlığı, göğüs ağrıları ve konuşma hareket kayıpları olarak gözükmektedir.

Koronavirüs Yasaklar Ne Zaman Bitiyor?

Tüm Türkiye olarak koronavirüs yasakların ne zaman biteceğini dört gözle bekliyor. Ancak ülkemizde oluşan yasaklarla birlikte vaka sayıları düşerken birden artışa geçti. Bu artışa geçiş sebepleri olarak evde kalanların dışarıya kendi atmaları, aşı bulunduğundan dolayı gelen rahatlık olduğundan vakalar artış göstermeye başladı. Bu tür olaylar daha da aşağıya inerse karar verilebilecek. Ayrıca eğitimin etaplı olarak başlatılması konusu da tepkilere neden oldu. Ayrıca kapalı olarak kalan esnafların da durumdan şikayetçi olduğu gözüküyor.

Kira konusunda anlaşamayan vatandaşlar ve kiracılar arasında gerginlik oluşuyor. Bakanlık tarafından beklenen haberlere göre 15 Şubattan sonra bu konunu tekrar gündeme geleceği söylenenler arasında. Dünyada koronavirüs vakaları düşüş yaşanıyor ancak bu durumun mutasyonlu virüs ortaya çıkmasıyla değişeceği ön görülüyor. Dikkatle